Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
15. 11. 2016,
13.26

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,23

Natisni članek

Pat Riley Miami Heat Goran Dragić Goran Dragić

Torek, 15. 11. 2016, 13.26

6 let, 6 mesecev

Predsednik Miamija bo gradil moštvo okoli mladih. Kaj bo z Dragićem?

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,23

Foto: Getty Images

Vse bolj kaže na to, da se bodo pri severnoameriškem poklicnem moštvu Miami Heat lotili pomlajevanja zasedbe. Predsednik Pat Riley poudarja, da bi radi po naboru prihodnje leto pripeljali dva nadarjena košarkarja. Ali to pomeni, da na Gorana Dragića ne računa več?

Kot poročajo čez lužo, naj bi bila za Miami zanimiva novinca Josh Jackson in Dennis Smith, ki bosta na naboru 2017 visoko kotirala.

V pogovoru, ki ga je imel predsednik Pat Riley za NBA.com, je dal prvi mož Miamija vedeti, da jih nabor prihodnje leto zelo zanima: "V prvem krogu nabora imamo možnost ene izbire, če bo mogoče, pa bom poskušal dobiti še eno."

V istem intervjuju je Riley povedal, da bo ekipo gradil na mladih, ter izpostavil Hassana Whitesida, Justrina Winslowa, Josha Richardsona in Tylerja Johnsona. "Čutimo, da bi imeli lahko s Hassanom, Justinom, Tylerjem, Joshem in nekaterimi novimi igralci, ki jih bomo dobili poleti, od štiri do pet košarkarjev, ki bi tvorili jedro moštva," je dejal Riley.

Bo Dragića menjal za pravico izbire v prvem krogu nabora?

Prvi zvezdnik slovenske košarke trenutno ne igra, saj ima poškodovan gleženj. | Foto: Reuters Prvi zvezdnik slovenske košarke trenutno ne igra, saj ima poškodovan gleženj. Foto: Reuters Slovenskega košarkarja Gorana Dragića je Riley v intervjuju omenil le enkrat, pa še takrat v povezavi z ekipo iz leta 2015, ko sta bila v njej še Dwyane Wade in Chris Bosh.

Ko je Miami leta 2015 pripeljal Dragića, se je v menjavi treh ekip odrekel dvema izboroma na naboru. Zdaj so v ZDA spet postale glasne govorice, da je slovenski košarkar tisti mož, za katerega bi lahko Miami dobil dober položaj na naboru.

Če je bil pred sezono v kombinaciji za odhod v Sacramento, se je zdaj njegovo ime pojavilo tudi v povezavi s Philadelphio. Po govoricah naj bi v to odšel skupaj z Dionom Waitersom, Philadelphia pa bi se odrekla Nerlensu Noelu (11,1 točke in 8,1 skoka na tekmo) in pravici izbire v prvem krogu nabora.

Dragić lani podpisal za 80 milijonov

Goran Dragić je leta 2015 iz Phoenixa prestopil v Miami, lani poleti pa nato podpisal petletno pogodbo v višini 80 milijonov evrov. V tej sezoni bo v celoti prejel 14 milijonov evrov. Če ga bo Miami poslal v drug klub, bo moral novi lastnik do konca izpolnjevati Dragićevo pogodbo.

Da je liga NBA posel, se zavedajo prav vsi v najmočnejšem klubskem tekmovanju, škarje in platno pa imajo večinoma v rokah predsedniki klubov. Ali bo Dragić ostal pri Vročici ali ne, bo pokazal čas. Čas prav tako celi rane. Pozdravil bo tudi Goranov gleženj, ki še ni pripravljen za nove podvige, potem ko si ga je poškodoval prejšnji teden. Vprašljiv je tudi njegov nastop na nočni tekmi z Atlanto.

 

Ne spreglejte