Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Ponedeljek,
21. 12. 2015,
11.32

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

legionarji Zoran Dragić Luka Dončić Luka Dončić Klemen Prepelič Uroš Slokar Alen Omić Jaka Blažič Boštjan Nachbar

Ponedeljek, 21. 12. 2015, 11.32

7 let, 12 mesecev

Blažič s predstavo sezone ni pustil veselja Slovencema

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
V španskem prvenstvu je najboljšo predstavo v sezoni pokazal Jaka Blažič in dobil slovenski derbi proti Boštjanu Nachbarju in Urošu Slokarju. Gašper Vidmar in Jaka Klobučar nista bila pri metu.

Kutxa Laboral je dosegla osmo zmago na enajsti tekmi in ostaja na četrtem mestu španskega prvenstva. Ob Grku Ioannisu Bourousisu je bil prvo ime Baskov ob zmagi proti Sevilli Jaka Blažič. Nekdanji košarkar Olimpije in Slovana je prikazal najboljšo predstavo v španskem prvenstvu in ob le enem zgrešenem mestu v 20 minutah dosegel 16 točk ter porazil Slovenca pri Sevilli Boštjana Nachbarja in Uroša Slokarja.

Blažič je bil na zadnjih treh tekmah španskega prvenstva vedno dvomesten in v povprečju dosegal več kot 13 točk na tekmo.

Priložnost je ob zmagi Reala dobil tudi Luka Dončić, vendar strelsko ni bil razpoložen, je pa bil s štirimi podajami drugi podajalec moštva.

Prepelič brez točke, nezbranost Vidmarja

Zmage se je veselil tudi Klemen Prepelič z Oldenburgom, vendar v 23 minutah ni dosegel točke. V turškem prvenstvu se je zmage veselil Gašper Vidmar, ki je zadel oba meta iz igre in skupaj dosegel osem točk, še veliko več pa bi jih lahko s črte prostih metov, vendar je zadel le štiri iz 12 poizkusov.

Gostujoči košarkarji so po vzoru iz lige NBA, kjer prekrške izvajajo nad slabimi izvajalci prostih metov (v veliki večini so to centri, npr. DeAndre Jordan), Vidmarja z veseljem pošiljali na črto za proste mete, a jim to ni prineslo zmage. Banvit s sedmimi zmagami in tremi porazi zaseda peto mesto v turškem prvenstvu.

Pri metu podobno kot Prepelič ni bil niti Jaka Klobučar, ki je zadel le dva od osmih poskusov, ob tem pa je podelil šest podaj, a z Istanbulom izgubil še osmič v sezoni in ostaja na zadnjem mestu.

Ne spreglejte