Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
20. 9. 2013,
16.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jaka Blažič EuroBasket

Petek, 20. 9. 2013, 16.55

8 let

Blažič: Do 4. ure zjutraj sem gledal posnetek tekme

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Za Jako Blažiča je bil letošnji EuroBasket premieren. Imel je nekaj vzponov in padcev, zadovoljen pa je, da je dobil potrebne izkušnje za nadaljevanje kariere, ki jih bo izkoristil v Crveni zvezdi.

Od izkušenih košarkarjev se je Jaka Blažič veliko naučil. Selektor Božidar Maljković mu je namenil lepo število minut za igranje, tako da je dobil tudi potrebno reprezentančno znanje. "Na prvenstvu sem imel nekaj vzponov in nekaj padcev, vendar je na koncu pomemben rezultat ekipe. Grenak okus je, ker smo izgubili v četrtfinalu proti Franciji, a je uvrstitev na svetovno prvenstvo prav tako dober rezultat. Starejši igralci so mi po četrtfinalnem porazu dali nekaj nasvetov, kako prebroditi tegobe. Razočaranje je bilo veliko, a življenje gre naprej. Tisto noč sem zaspal okoli 4. ure zjutraj. Pogledal sem si namreč še posnetek tekme in se nato zbudil ob enajsti uri dopoldne," je dogajanje na prvenstvu povzel Jaka Blažič.

Prihodnje leto lahko vnovič pričakuje poziv v izbrano vrsto, ki jo čaka nastop na svetovnem prvenstvu v Španiji. Tam bo kajpak magnet zvezdniška reprezentanca sestavljena iz igralcev iz lige NBA, v kateri v prihodnosti vidijo tudi Blažiča, kar je poudaril Maljkovićev pomočnik Chris Thomas. A bo moral razviti tudi sposobnosti organizatorja igre, poudarja Američan: "Chris mi je pomagal na pripravah. Veliko sva se ukvarjala z metom. Če on tako pravi, je res. Mislim, da bom v Evropi igral na mestu branilca, to je moja vloga v ekipi. Tudi v Crveni zvezdi bom igral tako. Glede svetovnega prvenstva pa bo pomembno, da bo zbrana najboljša reprezentanca. Seveda so tukaj tudi potrebe in želje posameznikov – kdo bo hotel igrati in kdo ne ..."

V prihodnji sezoni bi lahko na psihološki ravni ogromno napredoval, če se bo dobro znašel v dresu Crvene zvezde. Znano je namreč, da je pritisk medijev v Srbiji bistveno večji kot v Sloveniji. "Tega se zavedam, saj je Crvena zvezda velik klub in pričakujejo zmage. Med prvenstvom niso iz kluba nič pritiskali name. Komaj čakam, da grem v Beograd, ker bom prvič v tujini. Nekako sem slišal, da mi bodo dali dva prosta dneva po prvenstvu in potem sledi odhod v Beograd," pravi Jaka, ki je imel v dvoboju s Srbijo, razumljivo, dodaten motiv: "Ker te gleda vsa država, v kateri boš igral, daš vse od sebe. Nasproti so mi stali tudi nekateri igralci iz Partizana. Napetosti ni bilo. Mogoče je bil kakšen kontakt več, vendar nobenega verbalnega dvoboja (smeh, op. p.)."

Ne spreglejte