Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Petek,
20. 3. 2015,
10.42

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Memi Bečirović Union Olimpija Krka liga ABA

Petek, 20. 3. 2015, 10.42

4 leta, 4 mesece

Bečirović: Komaj čakamo derbi, da vidimo, kje smo

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Zadnji krog lige ABA prinaša slovenski derbi med Olimpijo in Krko. Trener Ljubljančanov Memi Bečirović si želi zmage za samozavest pred začetkom državnega prvenstva.

Po skoraj mesecu dni (na ljubljansko klop je sedel 22. februarja) Memija Bečirovića čaka prvi slovenski derbi v ligi ABA, saj ko je pred sedmimi sezonami že treniral Zmaje, Novomeščanov ni bilo v ligi ABA.

Za Olimpijo sobotna tekma v rezultatskem smislu nima velikega pomena, saj so že z visoko zmago v Bolgariji že potrdili svoje načrte – neposredno uvrstitev v Eurocup.

"Položaj je boljši, saj smo izpolnili prvi cilj – uvrstiti se v Eurocup. Zdaj je pred nami še ta drugi cilj, postati državni prvak. Nam ta tekma za razvrstitev v ligi ABA ne pomeni nič, za prestiž pa pomeni ogromno. Smo osredotočeni, motivirani, da nadaljujemo z dobrim delom," pred derbijem razmišlja Bečirović, ki je zadovoljen, kar so fantje pokazali na treh tekmah, na katerih jih je s klopi vodil 54-letni strateg.

"Ekipa napreduje. Tudi tekma proti Szolnoku ni bila slaba. Imeli smo črne minute v vsakem polčasu, Madžari pa so tudi pokazali, da so dobri. Nenazadnje so zdaj premagali tudi Krko. Levski res ni bil na ravni, vseeno pa se je pokazala naša dobra obramba. Komaj čakamo tekmo s Krko, da vidimo, kje smo," pravi Bečirović, ki je na treh tekmah, odkar je prevzem Olimpijo, dvakrat zmagal in enkrat izgubil.

Letošnja dvakratna ničla

Večni tekmeci iz Ljubljane in Novega mesta so se v letošnji sezoni pomerili dvakrat, obakrat pa se je zmage veselila Krka. Uspešnejši so bili na začetku sezone v superpokalu, dobili pa so tudi prvo tekmo v ligi ABA na domačem parketu.

"Novomeščani so proti nam bolj samozavestni, saj so dobili obe tekmi letos. Za nas bo tekma pomembna z vidika samozavesti oziroma nekega sporočila za naprej," si želi Bečirović prekiniti niz Novomeščanov.

Nekdanji slovenski selektor je po skorajšnjem preteku meseca dni na klopi Zmajev dobil vpogled v stanje ekipe.

"Rezerve v moštvu so še. Tako posamično kot kolektivno. Fantje dobro trenirajo, sprejemajo nove zadeve. Kar se je pisalo, da v garderobi ni vse v redu, tega nisem opazil. Vzdušje je odlično, prav tako pogoji," je pred zadnjo tekmo v ligi ABA zadovoljen Bečirović.

Olimpija in Krka se bosta v Stožicah pomerila v soboto ob 17. uri.

Ne spreglejte