Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
17. 12. 2007,
20.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 17. 12. 2007, 20.59

8 let

Bečirovič: Črnih lukenj bo manj

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Če se je minuli teden v košarkarskemu klubu Union Olimpija začel burno, je v tem dogajanje povsem mirno.

Tako vodstvo kot košarkarji so osredotočeni le na naslednjo evroligaško tekmo. Zmaji se bodo namreč v sredo pomerili proti Olympiacosu, trener Memi Bečirovič pa upa, da bodo s sproščenostjo presenetili favoriziranega nasprotnika.

"V Pireju se bomo pomerili proti favoritom naše skupine in evrolige. Vendar se ne mislimo predati v naprej. V Grčijo potujemo brez bele zastave. Skušali bomo igrati našo igro. Naša prednost je sproščenost, saj na tej tekmi nimamo kaj izgubiti. Košarkarji so lahko brez skrbi," je optimistično začel trener Memi Bečirovič, ki se dobro spominja 1. novembra, ko je v Tivoliju padel veliki Olympiacos (87:78).

Olympiacos se ubada s poškodbami

Grško moštvo se v zadnjem obdobju ubada s poškodbami ključnih igralcev. Zagotovo bo manjkal organizator igre Lynn Greer, ki je v Ljubljani na prvi tekmi dosegel 15 točk. Na zadnjem treningu se je deloma poškodoval tudi prvi mož ekipe Arvidas Macijauskas, vendar bo najverjetneje nastopil proti Olimpiji. Nekoliko drugačne probleme pa ima Američan Qyntel Woods, ki je zaradi družinskih težav odpotoval v ZDA, ni pa še določen datum njegovega povratka. "Olympiacos ima res težave s poškodbami, vendar je moštvo zelo dobro izpopolnjeno. Kdorkoli stopi na parket, je nevaren. Pomembno bo, da bomo znali prebiti cono. Trener Gershon od svojih izbrancev zahteva, da približno 35 minut na tekmo igrajo prav takšno postavitev v obrambi."

"Iz dneva v dan smo boljši"

Olympiacos je v dosedanjem poteku evrolige zabeležil štiri zmage in štiri poraze, kar je pod pričakovanji vodstva kluba in zvestih privržencev, zato ne bi bilo prav nič čudnega, če bi na njegovi strani v sredo stala tudi sodniška trojka. "Dejstvo je, da je Olympiacos favorit in bo imel na svoji strani tudi sodnike. Zato bomo morali paziti pri agresivnem pokrivanju, da naredimo čim manj prekrškov in se s tem izognemo prevelikemu številu osebnih napak. Slednje bi bile pogubne za našo krajšo klop."

Po nekoliko čemernemu začetku minulega tedna pa je tokrat slišati iz ust Bečiroviča veliko bolj pozitivne besede pri pripravi na tekmo: "Iz dneva v dan smo boljši. Booker je bil nared že v soboto, vendar ga proti Slovanu nisem potreboval in sem mu namenil še nekaj dodatnega počitka. Fantje dobro delajo na treningih. Pristop je veliko boljši. Prav zaradi teh faktorjev bi moralo biti manj nihanj v igri. Črne minute so se na gostovanjih pojavljale v večjem izobilju, sedaj pa je čas, da se to spremeni. Na sosedskem derbiju smo odigrali bolj konstantno, tudi igralci s klopi so dvignili ritem - denimo Močnik in Zupan. V preteklosti smo velikokrat padli, ko je prva peterka odšla s parketa," je zaključil govor vodja ljubljanskega voza, ki upa, da se ne bo ponovil scenarij s preteklih gostovanj po Evropi. V Sieni je Olimpija izgubila za 28 (52:80), v Kaunasu za 19 (72:91), v Bologni pa za 10 točk (91:101). Če gre verjeti statistiki, bo tokrat Olimpija v igri za zmago. Upajmo le, da ne bo na koncu točka razlike za Grke.

Ne spreglejte