Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 2. 2013,
18.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NBA Carlos Boozer

Petek, 8. 2. 2013, 18.54

8 let

Bargnani k Bikom, v nasprotno smer Boozer?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po poročanju ameriških medijev se moštvi Chicaga in Toronta dogovarjata o morebitni zamenjavi Andreje Bargnanija in Carlosa Boozerja, a je dogovor še daleč od zaključenega.

V morebitno menjavo bi morali biti vključeni še nekateri drugi igralci, da bi obe moštvi ostali pod omejitvijo za plače. Bikom bi prihod prvega Evropejca, ki je bil izbran kot prvi na naboru lige NBA, prinesel boljši met za tri točke, ki letos predstavlja težave za Chicago, po drugi strani pa bi dobili izredno slabega obrambnega igralca. Prav tako bo 27-letni Italijan v naslednjih dveh sezonah zaslužil 9 milijonov dolarjev manj kot Boozer, pri Bikih pa verjamejo, da bi se Bargnani odlično ujel z Derrickom Roseom v "pick&roll" igri, ko se bo prvi zvezdnik Chicaga vrnil po poškodbi kolena. Bargnani ima za seboj sezono, ki jo bo čim prej želel pozabiti. Zaradi poškodbe je izpustil 26 tekem.

Javna skrivnost je, da Toronto, ki je v začetku februarja opravil veliko menjavo z Memphisom in dobil Rudyja Gaya, želi menjati Bargnanija, ki ni opravičil pričakovanj. Glavni kandidat za prihod v Kanado je bil dolgo časa član Jezernikov Pau Gasol, ki pa si je poškodoval stopalo na tekmi proti Brooklynu. Predsednik Toronta Bryan Colangelo je dejal, da je ob pravem igralcu pripravljen plačati tudi "luksuzni" davek, najkasneje 21. februarja, ko se zapre tržnica v ligi NBA, pa bomo izvedeli, ali je Boozer vreden tega.

V Nemčiji rojeni Boozer je v zadnjem mesecu odigral odlično in v januarju povprečno beležil 19,5 točke in 10,1 skoka na tekmo. "To je del košarke. Vsak je že bil v takšnem položaju," je po zadnji tekmi Chicaga o morebitni selitvi dejal Boozer, ki se je Bikom kot prost igralec pridružil leta 2010.

V menjavo bi lahko bila vključena še Nate Robinson in John Lucas III.

Ne spreglejte