Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
1. 9. 2010,
9.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 1. 9. 2010, 9.55

8 let

Barbosa z Dragićem o nogometu

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Prvi pomembnejši test je slovenska košarkarska reprezentanca na SP opravila z odliko, potem ko je premagala Hrvaško. Danes jo čaka nov test z Brazilijo, pri kateri je pomemben člen Leandro Barbosa.

Brazilska izbrana vrsta je z odlično igro v tretjem krogu skupinskega dela SP nudila več kot dostojen odpor Američanom in imela na koncu celo zaključno žogo za zmago ali podaljšek, vendar bila za las prekratka za prvovrstno senzacijo. Izbranci Rubena Magnana so z igro dokazali, da njihove izjave glede vrhunske uvrstitve na letošnjem prvenstvu niso iz trte izvite. Vendar je potrebno poudariti, da jim igra Američanov ustreza, medtem ko bodo proti Sloveniji "gledali" povsem drugačno košarko. A s tem se Južnoameričani ne obremenjujejo, saj želijo osvojiti drugo mesto v skupini in do tega bodo prišli lahko le preko Slovenije.

"Verjamem v ekipo in da smo boljši. Lahko premagamo Slovenijo. Morali bomo odigrati res dobro tekmo, če bomo želeli zmagati. Ogledali smo si obračun s Hrvaško in Slovenija je igrala na visoki ravni. Vsi si želimo priti do drugega mesta in s tem ciljem bomo šli v tekmo," je pred večerno tekmo dejal Leandro Barbosa.

Član Toronta je eden ključnih igralcev v izbrani vrsti Brazilije. Poleg njega je potrebno izpostaviti še Tiaga Splittra, Huertasa, ter Varejaa, ki pa še vedno ni povsem okreval po poškodbi gležnja, zato ni jasno, ali bo lahko zaigral proti četi Memija Bečirovića. Slovenski košarkarji dobro poznajo Brazilce, saj so proti nekaterim igrali v evroligi, nekateri pa so bili celo njihovi soigralci. Slokar je bil v istem klub kot Huertas, Dragić pa je v minuli sezoni igral skupaj z Barboso pri Phoenixu, s katerim sta v stiku tudi tukaj v Turčiji.

"Smo v istem hotelu in ga pokličem v sobo ter se malo zafrkavava. Je moj prijatelj in dober fant. Vendar ne govoriva o košarki. Njegova priljubljena tema je nogomet in potem se zbadava na račun tega. Dragić je zelo pomemben za slovensko ekipo. Videl sem ga igrati proti Hrvaški. Sicer pa ima Slovenija tudi veliko navijačev, kar je dodaten plus," je še dejal Barbosa, ki je na prvih treh tekmah v povprečju dosegal 16 točk, 3,7 skoka ter 2 podaji na tekmo.

Ne spreglejte