Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
18. 9. 2008,
18.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 18. 9. 2008, 18.43

8 let

Balažič: Sunara dopušča improvizacijo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Mesto Geoplina Slovana iz minule sezone v košarkarski ligi NLB bo v novi zasedla Krka, katere pomemben član je Jure Balažič, ki si želi, da bi s soigralci uspeli zadržati klub v jadranski ligi.

Krka je bila v minuli sezoni najprijetnejše presenečenje slovenskega državnega prvenstva, v katerem si je z dobrimi igrami in po hudem boju zagotovila mesto v ligi NLB.

Po koncu tekmovanja je novomeški klub zapustil vodja ekipe, trener Rade Mijanovič, ki je sprejel delo v Domžalah pri Heliosu. Na njegovo mesto je prišel stari znanec Ivo Sunara, ki je že bil v Novem mestu in s Krko leta 2000 osvojil državno prvenstvo ter takrat prvič v zgodovini slovenske košarke prevzel primat Union Olimpiji.

Tokrat nekdanji košarkar zagrebške Cibone ne bo imel tako zvezdniškega moštva kot takrat, vendar njegovi izbranci verjamejo, da lahko z borbeno igro pridejo do želenih mest, ki si jih je klubsko vodstvo zadalo. "Ekipa je kar solidna. Okrepili smo se s kvalitetnimi igralci, vendar bo čas pokazal, če smo se prav odločili. V ligi NLB si želimo obstati, v državnem prvenstvu pa ciljamo na stopničko višje kot lani, torej uvrstitev v finale. Vendar se ob tem zavedamo, da konkurenca ne spi, zato pričakujem izjemno izenačene dvoboje," je za Sportal dejal krilni center Krke Jure Balažič.

Balažič želi nadgraditi igre

Leta 1980 rojeni košarkar že ima izkušnje iz regionalne lige NLB, vendar bo letos igral povsem drugačno vlogo: "Res, da sem v jadranski ligi že igral, vendar nisem dobival toliko priložnosti, kot se mi obeta v prihajajoči sezoni. Predvsem si želim, da bom pokazal všečne igre, ki bodo obogatile klubske rezultate," optimistično dodaja Balažič, ki pravi, da se delo trenerja Sunare razlikuje od Mijanovičevega: "Ne bom dejal, da se letos manj dela. Dela se na drugačen način, kar je razumljivo, saj trenerja prihajata iz različnih šol. Okvirje za novo sezono imamo že sestavljene, trener pa nam dopušča tudi veliko improvizacije.".

V novi sezoni bodo novomeški navijači ponovno veliko pričakovali od najizkušenejšega člana, Hrvata Davorja Marcelića, ki je v končnici minulega državnega prvenstva dokazal, da kljub letom še vedno lahko igra na vrhunskem nivoju (prihodnje leto bo dopolnil 40 let, op.p.). Največji okrepitvi pred novo sezono sta nedvomno Smiljan Pavič ter Simon Petrov, novomeški klub pa je okrepil tudi Američan Ricky Shields. Prvi pravi resni test bodo omenjeni košarkarji doživeli 4. oktobra, ko bodo v prvem krogu lige NLB gostovali pri aktualnemu prvaku Partizanu.

Ne spreglejte