Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Nedelja,
4. 12. 2011,
9.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NBA New York Knicks Carmelo Anthony Amare Stoudemire

Nedelja, 4. 12. 2011, 9.44

8 let

Anthony: Fizično bo sezona težja

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Eden prvih, ki je po koncu "lockouta" v NBA prišel v klubsko telovadnico, je bil Carmelo Anthony. Z New York Knicks ga čaka težka sezona. Z Amarejem Stoudemirejem potrebujeta okrepitve.

Sindikat košarkarjev in vodstvo lige NBA z lastniki 30 moštev usklajuje zadnje malenkosti za novo kolektivno pogodbo. Ta bi bila lahko podpisana v naslednjih 24 urah in tako bi se v ponedeljek začel prestopni rok. Prve tekme predsezone bodo odigrane 16. decembra, zares pa se začne na božični dan, ko bo odigranih pet tekem, med njimi odbračun lanskih finalistov Miami Heat in prvakov Dallas Mavericks. Dve uri in pol prej bodo sezono odprli veliki rivali Boston Celtics in New York Knicks. Za slednje od lani igra Carmelo Anthony, ki je bil v sredo, ko so po koncu "lockouta" oziroma prvič po prvem juliju odprle klubske telovadnice, prvi na treningu. "Ko sem se zjutraj zbudil, sem si rekel: 'Končno se lahko odpeljem na trening'. Takoj, ko so odklenili vrata, sem bil v telovadnici. Bil sem prvi. Res sem se dobro počutil." Trening v naslednjih treh tednih bo še kako pomemben, saj jih v štirih mesecih čaka 66 tekem. "Fizično bo sezona težja. A dobro se moramo pripraviti tudi psihično. Se pa sezone vsekakor veselimo."

Anthony je v New York prišel sredi lanske sezone iz Denver Nuggets. Na 28 tekmah za "Kratkohlačnike" je imel povprečje 26,3 točke. Po sezoni se je odločil za operacijo desnega komolca in levega kolena. "Lockout" mu je dal čas za popolno okrevanje. "Zdrav sem. Že dolgo se nisem tako dobro počutil." Če bodo želeli konkurirati za šampionske prstane, pa Anthonyjevo zdravje ne bo dovolj. Lani so v prvem krogu končnice z njimi pometli Celtics. Pa vendarle: z Anthonyjem in Amarejem Stoudemirejem, ki je klub okrepil na začetku lanske sezone, gre njihova rezultatska krivulja končno navzgor. Prvič po devetih letih so redni del sklenili s pozitivnim izkupičkom (42 zmag in 40 porazov). "Poleti sva se veliko pogovarjala. Veva, kaj je treba storiti. Niso potrebne velike spremembe, morava se le naučiti bolje igrati skupaj," o sodelovanju s Stoudemirejem, ki je imel minulo sezono povprečje 25,3 točke in 8,2 skoka na tekmo, pove Anthony.

Cilj je, da tudi New York dobi svojo veliko trojico. Ob Anthonyju in Stoudemireju naj bi jo tvoril še Chris Paul. "Nisem vpleten v ta proces. Jaz ne rekrutiram Chrisa Paula. Sva dobra prijatelja, a to je odločitev njega in njegove družine. Rekel sem mu: 'Sprejmi najboljšo odločitev zase in za svojo družino,'" pove Anthony. Ni skrivnost, da si Paul želi v New York, a ti New Orleans Hornetsom nimajo veliko za ponuditi. "S Paulom bom igral naslednje leto v Londonu. Na olimpijskih igrah bom igral z njim. Ne razmišljam, da bi lahko že prej," je druženje s sedmo silo zaključil Anthony.

Ne spreglejte