Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
16. 8. 2012,
14.18

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Alen Omić Slovenija Bosna in Hercegovina reprezentanca

Četrtek, 16. 8. 2012, 14.18

7 let, 12 mesecev

Ali se lahko pri Omiću ponovi primer Preldžić?

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Bosanski košarkar s slovenskim potnim listom Alen Omić je v pogovoru za bportal.ba dejal, da je pripravljen igrati za reprezentanco BiH, v kolikor se ne dogovori s Košarkarsko zvezo Slovenije.

Po končanem evropskem prvenstvu za mlajše člane v Sloveniji, na katerem je Alen Omić v povprečju dosegal 15 točk in 7,7 skoka na tekmo, je dobil 20-letni in 217 cm visoki center povabilo tudi članskega selektorja Božidarja Maljkovića za reprezentančno akcijo. Potem ko ga ni bilo na zbor, je nastala prava mala afera. Omić je sicer že pred prvenstvom za mlade dejal, da ga v članski izbrani vrsti letos ne bo, ker ima šolske obveznosti in to je tudi kasneje navedel za razlog, ko se je Košarkarska zveza Slovenije burno odzvala na njegovo neprisotnost.

Omić pričakuje, da bo imel še kakšen pogovor s KZS, saj se čuti dolžnega Sloveniji, ki mu je nudila v življenju možnost košarkarskega razvoja. V nasprotnem primeru pa si želi obleči dres rodne Bosne in Hercegovine. "V kolikor dogovor ne bo pozitiven, vem za koga bom igral. Moja zemlja je Bosna," je za bportal.ba dejal Omić.

Za Omića bi šel peš iz Sarajeva v Ljubljano

Kaj kmalu pa se je oglasil tudi generalni sekretar Košarkarske zveze BiH Harun Mahmutović, ki se je že sestal z nadarjenim centrom. "Bil bi najsrečnejši človek, če bi Omić zaigral za našo državo. Ne bi pa želel zdaj razburkati strasti na relaciji KZS in KS BiH," je dejal Mahmutović, ki je nazorno pokazal, kako bi si želel Omića v reprezentanci BiH: "Tako bom povedal. Za Omića bi šel peš iz Sarajeva v Ljubljano, če bi vedel, da bo igral za nas."

Generalni sekretar je bil tudi izzvan, kakšne so realne možnosti, da bi Omić nekoč zaigral za BiH. "Omić bi moral podpisati izjavo, da želi nastopiti v dresu BiH. Mi bi morali ob takšnem scenariju poslati dopis KZS, ki bi nam moral odobriti, oziroma prižgati zeleno luč za Omićevo igranje za BiH. Enako smo poizkušali za Emirja Preldžića, vendar takrat Slovenci niso dovolili. Na koncu so ta certifikat podpisali s Turki. Iskreno upam, da se to ne bo ponovilo pri Omiću in upam, da bo Omić na koncu zaigral za Bosno in Hercegovino," je še dejal Mahmutović.

Na Košarkarski zvezi Slovenije so dejali, da ne bodo komentirali teh izjav, ker so glede Omića nedavno že vse povedali.

Ne spreglejte