Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
31. 3. 2017,
13.24

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Eurocup Valencia Unicaja Malaga Alen Omić

Petek, 31. 3. 2017, 13.24

6 let, 7 mesecev

Alen Omić ima svoje načrte

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
Alen Omić | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

V Andaluziji bodo danes košarkarski navdušenci, zlasti tisti iz Malage, še posebej na trnih. Unicaja bo namreč pred domačimi navijači skušala izsili odločilno tretjo tekmo v finalu Eurocupa. Alen Omić računa, da se bo v Valencio vrnil čez nekaj dni.

Pred skoraj osem tisoč navijači so košarkarji Valencie dobili uvodni obračun finala Eurocupa, ki v Evropi za evroligo velja za drugo najmočnejše tekmovanje. Z 68:62 je padla Unicaja, katere član je slovenski reprezentant Alen Omić, ki je v Andaluzijo prišel kot posojen igralec turškega Anadolu Efesa.

Ob odsotnosti prvega centra Dejana Muslija je prišel v ospredje in začenja tekme v udarni peterki Unicaje. Na prvi tekmi v Valencii je v 28 minutah dosegel osem točk, zbral pa 12 skokov in imel najvišji statistični indeks (18) v svoji ekipi.

Po letošnji prvenec

Omić račun, da bodo skupaj s soigralci odigrali odločilno tretjo tekmo. | Foto: Vid Ponikvar Omić račun, da bodo skupaj s soigralci odigrali odločilno tretjo tekmo. Foto: Vid Ponikvar A 216 centimetrov visoki center zanima ekipni uspeh, zato upa, da bo na današnji tekmi, ki se začne ob 21. uri, skupaj s soigralci uspešen: "Dobro smo trenirali. Misli imamo usmerjene k zmagi. Ne želimo, da bi košarkarji Valencie rešetali našo mrežico, čeprav so kakovostni. Obeta se napeta tekma. Vsi si želimo uspeha in odločeni smo, da se vrnemo v Valencio na odločilno tekmo. Naša dodatna pomoč bodo navijači, saj bo dvorana polna do zadnjega kotička."

Slovenski ljubitelji košarke so v tej sezoni lahko videli, kakšno igro goji Valencia, saj je bila v skupinskem delu nasprotnica Uniona Olimpije. Na domačih tleh je Ljubljančane premagala s 87:74, a so zeleno-beli pred svojimi navijači drago prodali kožo. V Stožicah so izgubili z 72:75.

Valencia ima za seboj odlično sezono, saj je prav tako vodilno moštvo v španskem prvenstvu, a se košarkarji Unicaje s temi številkami ne ukvarjajo. "Res je, da Unicaja v tej sezoni še ni premagala Valencie, a bomo naredili vse, da bo tako nocoj," je odločen Omić.

Finale Eurocupa

2. tekma, petek
21.00 Unicaja Malaga – Valencia

Morebitna 3. tekma, sreda, 5. april
20.30 Valencia – Unicaja Malaga

1. tekma, torek
Valencia : Unicaja Malaga 68:62 (50:48, 35:35, 20:20)
Dubljević 14, Sastre 13; Brooks 11, Fogg 8, Omić 8 (met za dve 4/6), 12 skokov

*Igra se na dve dobljeni tekmi.

Ne spreglejte