Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 12. 2007,
23.27

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 2. 12. 2007, 23.27

8 let, 2 meseca

16 točk Nachbarja premalo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V severnoameriški profesionalni košarkarski ligi NBA je v noči na torek New Jersey Nets Boštjana Nachbarja visoko izgubil proti Utah Jazz.

Brezec se je na treningu zaletel v pomočnika trenerja Paula Mokeskega in v bolnišnici dobil štiri šive blizu levega očesa, ki je pri tem precej zateklo.

Kljub temu je Brezec, kije v letošnji sezoni igral na vseh desetih tekmah Charlotte, zaigral tudi tokrat, a ni dosegel točke, saj je zgrešil vse tri mete iz igre in oba prosta meta. Učinkovitejši je bil Gerald Wallace, ki je še na tretji zaporedni tekmi dosegel 27 točk, v ključnih trenutkih zadnje četrtine pa je zabil in ukradel žogo ter nato zadel še polaganje pod obročem. Raymond Felton je dodal 24 točk in 10 podaj, Jason Richardson pa 24 točk. Jarrett Jack je bil z 18 točkami najučinkovitejši v vrstah Portlanda.

V Salt Lake Cityu Nachbar ni začel v prvi peterki gostov, kljub temu pa je bil drugi strelec ekipe z metom 6:12, zadel pa je tudi dve trojki iz sedmih poskusov. Prvi strelec New Jerseyja, ki je sezono ob enem porazi in štirih zmagah začel zelo uspešno, nato pa je nanizal šest zaporednih porazov, je bil Richard Jefferson (22 točk). Vince Carter, najbolj zanesljivi košarkar Netsov, zaradi poškodbe petič zapored ni igral. Na drugi strani so bili gostitelji veliko bolj razigrani, saj je Deron Williams zadel 20 točk, od enajstih metov zgrešil le trikrat in dodal šest podaj, Carlos Boozer je dodal 17 točk, Mehmet Okur in Ronnie Brewer pa 14.

Orlando je z desetimi zmagami trenutno najboljša ekipa lige. Tokrat je bila boljša od New Orleansa. Dwight Howard je nanizal 24 točk in 15 skokov, Rashard Lewis pa 19 točk. Poraženi gostitelji so igrali brez poškodovanega Chrisa Paula, Tyson Chandler pa je med tekmo obnovil poškodbo desnega kolena. Predrag Stojakovič je bil prvi strelec domačih (21 točk). V Memphisu sta bila pri domačih najboljša Stromile Swift (24 točk) in Mike Miller (19 točk in sedem podaj).


Liga NBA, 19. november

Charlotte Bobcats : Portland TrailBlazers 101:92 Wallace 27, Felton in Richardson 24, Brezec 5 skokov; Jack 18, Roy 17

Memphis Grizzlies : Seattle Supersonics 125:108 Swift 24, Miller 19; West 17, Wilcox

New Orleans Hornets : Orlando Magic 88:95 Stojaković 21, Pargo 18; Howard 24 in 15 skokov, Lewis 19

Utah Jazz : New Jersey Nets 102:75 Williams 20, Boozer 17; Jefferson 22, Nachbar 16, 2 skoka

Ne spreglejte