Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 9. 2014,
16.59

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

kronometer svetovno prvenstvo Kristjan Koren Matej Mohorič Matej Mohorič Tony Martin

Sreda, 24. 9. 2014, 16.59

5 let, 5 mesecev

Wiggins premagal Martina, Slovenca daleč od vrha

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Britanec Bradley Wiggins je olimpijskemu naslovu dodal še svetovnega. Na prvenstvu v Ponferradi je na 47,1 kilometra dolgi vožnji na čas ugnal prvega favorita Nemca Tonyja Martina.

Martinu tako ni uspelo osvojiti rekordnega četrtega zaporednega naslova. Za Britancem je zaostal 26 sekund. Nemec je bil od Britanca hitrejši le v prvem ravninskem delu, v bolj razgibanem drugem pa je bil Wiggins močnejši in je le povečeval svojo prednost. Tretje mesto je z zaostankom 41 sekund zasedel Nizozemec Tom Domoulin.

Izkoristil zadnjo priložnost

"To je bila moja zadnja priložnost, da postanem svetovni prvak. Veseli me, da sem jo izkoristil. Bilo je težko, a sem imel v zaključku dovolj 'goriva', da sem zmagal. Premagati Martina je fenomenalni dosežek, saj je v zadnjih letih praktično nepremagljiv. A očitno je bilo dobro, da letos nisem trošil moči na napornih večtedenskih dirkah in sem imel čas za pripravo. Sem pa trenutno povsem izmučen in težko rečem kaj pametnega," je v cilju dejal 34-letni in 190 centimetrov visoki Britanec iz Prestona, ki je bil v posamični konkurenci trikrat svetovni prvak že na stezi, na cestnih urah resnice pa je imel doslej le dve srebrni kolajni.

"Definitivno sem razočaran, srebro mi ne pomeni ničesar. Nisem se počutil najboljše, v zadnjih dneh sem bil utrujen, kar se je poznalo na progi. Moramo analizirati, zakaj se mi je to zgodilo. Bradley je zmagal povsem zasluženo, meni pa ta poraz pomeni veliko motivacijo za naprej," pa je bil razočaran Martin, slabe volje je bil že po ekipni vožnji, ko je njegova ekipa Omega Pharma Quick Step osvojila le tretje mesto.

Slovenca sta nastopila v skladu z napovedmi. Tej disciplini se v Sloveniji ne posveča časa, čeprav sta oba na progi dala vse od sebe, sta bila daleč od vrha, nista se uvrstila niti med prvo polovico uvrščenih. Kristijan Koren je zaostal tri minute in 50 sekund in zasedel 40. mesto, mladi Matej Mohorič pa je v svojem debiju v članski konkurenci zaostal šest minut in 46 sekund, kar ga je uvrstilo na 56. mesto.

"Nekako mi je bilo vseeno, kakšna bo moja uvrstitev. Želel sem si le voziti po svojih sposobnostih, kar mi je uspelo. Našel sem svoj ritem, ves čas vozil enakomerno, na zadnjem, težjem delu mi ni zmanjkalo moči. Ni nobenega razočaranja, če bi bilo več časa za to disciplino, bi bilo bolje," ni bil razočaran Koren, ki je na prvenstvih že kazal boljše predstave.

Mohorič je bil daleč najmlajši tekmovalec na startu, zato od njega boljšega dosežka ni bilo za pričakovati. "Za mojo trenutno pripravljenost je bil nastop optimalen, več nisem zmožen. Je pa jasno, da se trenutno z najboljšimi ne morem meriti. In še par let se bom težko. Vem pa na čem moram delati, kaj izboljšati, mogoče se bom v prihodnosti najboljšim bolj približal. Kronometra ne bom zanemaril, saj postaja vse pomembnejši. Razlike niso velike, marsikaj se z delom popraviti. Sem pa tukaj dobil nekaj izkušenj, kar ni za zanemariti. Motiv vsekakor imam, čeprav mogoče v javnosti tega ni videti," je dejal Mohorič.

Ne spreglejte