Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 6. 2012,
21.48

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 8. 6. 2012, 21.48

7 let, 12 mesecev

Vrečer slovenski prvak v kronometru

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kolesar avstrijske ekipe Vorarlberg Robert Vrečer je letošnji slovenski prvak v kronometru. Na prvenstvu, ki je potekalo v okviru maratona Franje, je premagal Gregorja Gazvodo.

Enaintridesetletni Vrečer je tako prvič v karieri osvojil naslov državnega prvaka v kronometru pri članih. Le štirinajst sekund je do petega naslova v tej kategoriji ločilo Gregorja Gazvodo, ki je v letošnji sezoni član francoske ekipe s Pro Team licenco Ag2r-La Mondiale. ''Imel sem kar dober občutek, a bil vseeno 13 sekund prepočasen. Vrečer je bil boljši in mu iskreno čestitam,'' je po kronometru povedal Gazvoda. Tretji čas je na skoraj 38 kilometrov dolgi trasi dosegel član Radenske iz Ljubljane Jan Polanc, ki je osvojil naslov prvaka med mlajšimi člani. A le sekundo in štiri desetinke je za njim zaostal njegov moštveni kolega Jan Tratnik.

Vrečer je tako osvojil že svojo četrto letošnjo zmago. ''Vesel sem, da sem uspel zmagati saj sta za menoj dva zelo naporna dneva. V četrtek sem dirkal v Švici, od koder sem se v petek zjutraj ob šestih podal v domovino. Ob 13. uri sem prispel domov ter se ob 16.30 uri že podal v Ljubljano. Kronometer je bil zahteven, saj je pihal močan veter. Tudi kolo, s katerim sem nastopil, je že pred leti ''povozil'' čas. Vseeno se je izšlo v moj prid,'' je po zmagi za Sportal povedal Vrečer. Nesojenega člana ekipe Geox-TMC le še dobre tri tedne loči od nastopa na dirki po Avstriji. ''Dirka po Avstriji je moj največji cilj v sezoni. Verjamem, da bom dobro pripravljen na štartu dirke. V klubu so obljubili, da bom dobil konkurenčno kolo za kronometer, tako da se veselim nastopa. Pred tem me čakata še nastopa na etapni dirki po Zgornji Avstriji ter na prvenstvu Slovenije,'' je zaključil Vrečer. Že lani je na prvenstvu v kronometru zaostal le za Janijem Brajkovičem, ki ga tokrat zaradi nastopa na dirki Svetovnega koledarja Criterium du Dauphine ni bilo na štartu. Nastopil ni niti tretji z lanskega prvenstva Kristijan Koren, ki prav tako nastopa na dirki v Franciji. V članski kategoriji Elite je bila konkurenca zelo okrnjena saj je nastopilo le šest kolesarjev. Nekoliko večje je bilo zastopstvo v mlajših kategorijah.

Ne spreglejte