Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 11. 2011,
14.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jure Kocjan Aldo Ino Ilešič

Petek, 11. 11. 2011, 14.37

8 let

Osem Evropejcev okrepilo Team Type 1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ameriška kolesarska ekipa Team Type 1-Sanofi, ki je letos nastopala s Profesionalno kontinentalno licenco, se je pred prihajajočo sezono okrepila z devetimi kolesarji.

Med kolesarji, ki bodo v letu 2012 prvič nosili dres te ekipe je osem Evropejcev ter en Američan. Julien Antomarchi (La Pomme), Daniele Colli (Geox-TMC), Julien El Fares, Remi Cusin (oba Cofidis), Filippo Fortin (Trevigiani Dynamon Bottoli), Georg Preidler (Tyrol), Aleksandr Serebrjakov, Vegard Stake Laengen (oba Joker Merida) in Joey Rosskopf (Mountain Khakis) je deveterica, ki bo v ekipi skupaj še s trinajstimi kolesarji, ki so bili že letos člani te ekipe.

Med njimi sta tudi Slovenca Jure Kocjan in Aldo Ino Ilešič. Slednji je član ekipe že vse od leta 2009, ko je v Ameriko odšel iz kranjske Save. "Ravno sem se vrnil s Kube kjer sem bil na krajšem dopustu. S pripravami na prihodnjo sezono sem že pričel. Opravil sem že nekaj tekaških treningov. Predvidevam, da bom imel podoben program dirk kot v letošnji sezoni. Poleg tega se je ekipa okrepila tako, da bomo lahko dirkali s trojnim programom. Menim, da se bo vodstvo ekipe osredotočilo tudi na dirke v Aziji kjer bomo vseeno nekoliko lažje prišli do zelo pomembnih točk, ki so glede na veljavna pravila zelo pomembne za pridobitev ustreznih licenc. Po pripravah v Tucsonu bom verjetno ostali del priprav na novo sezono opravil v Toskani kjer je sedež ekipe," je za Sportal povedal Aldo Ino Ilešič.

Kocjan je letos prvo sezono nastopal za to ekipo. V pričetku oktobra je padel na dirki Pariz-Bourges pri čemer je natrgal mišico v dimljah leve noge. "Poškodbo sem pozdravil in sem že pričel s treningi na kolesu. Približno dve uri na dan kolesarim in nekaj treningov na teden opravim v fitnesu. Najprej moram ojačati mišice leve noge. Sedmega decembra imamo skupne priprave v Arizoni. S tem na katerih dirkah bomo nastopili si ne delam skrbi. Vodstvo ekipe pričakuje, da bomo dobili nekaj povabil za dirke Svetovnega koledarja," je zaključil Jure Kocjan. Ekipa ima tudi za prihodnjo sezono potrjeno Profesionalno kontinentalno licenco.

Ne spreglejte