Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
31. 1. 2008,
16.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 31. 1. 2008, 16.50

8 let

Napolitano dočakal zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na 7. kolesarski dirki Po Katarju (2.1) je bila na sporedu 5. etapa. Po včerajšnji smoli je danes jezo na tekmece stresel Italijan Danilo Napolitano.

Kolesar Lampreja je v ciljnem šprintu premagal včerajšnjega zmagovalca Alberta Loddo in vodilnega v skupnem seštevku Toma Boonena. S tem si je Sicilijanec pripravil najlepše darilo za današnji 27. rojstni dan. Matej Mugerli je osvojil 15. mesto.

Današnja predzadnja etapa je bila s 170 kilometri najdaljša na dirki. Že takoj po štartu je veter s strani poskrbel, da je glavnina razpadla na več manjših skupin. Le kolesarjem ekipe Bouygues Telecom gre zasluga, da je bila na 38. kilometru etape vsa glavnina skupaj. Na polovici etape se je glavnina ponovno razpolovila. Druga skupina je na 140. kilometru zaostajala že tri minute. Matej Mugerli je bil v prvi skupini.

V zadnjih metrih mimo Boonena

V zadnjih desetih kilometrih so kolesarji Quick.Stepa poskrbeli, da je o zmagovalcu etape odločal ciljni šprint. Le 500 metrov do cilja je grdo padel Magnus Backstedt, ki si je po prvih informacijah zlomil ključnico. Poleg njega sta se na tleh znašla še Julian Dean in Christopher Sutton. V zadnjih metrih je Napolitano ubral taktiko včerajšnjega zmagovalca Lodde in je v zadnjih metrih švignil mimo Boonena.

''Nikoli nisem pomislil, da bi lahko na moč premagal Boonena, ki je v tem trenutku premočan tekmec. Zadnja dva kilometra sem bil tik za njim. V zadnjih 200 metrih etape sem uspel premagati tekmece,'' je po prihodu v cilj dejal Napolitano. Jutri bo na sporedu zadnja, 120 kilometrov dolga etapa s ciljem v Dohi.

Skupni vrstni red po 5. etapi:

1. Tom Boonen (Bel) Quick.Step 12;38:07 2. Steven De Jongh (Niz) Quick.Step +0:17 3. Greg Van Avermaet (Bel) Silence-Lotto 0:30 4. Christopher Sutton (Avs) Slipstream 0:36 5. Jurgen Roelandts (Bel) Silence-Lotto 0:40 6. Alexandre Pichot (Fra) Bouygues Telecom 1:00 7. Maarten Tjallingii (Niz) Silence-Lotto 1:03 8. Wilfried Cretskens (Bel) Quick.Step 1:13 9. Alberto Loddo (Ita) Tinkoff Credit Systems 1:18 10. Sebastian Siedler (Nem) Skil-Shimano 1:31 … 36. Matej Mugerli (Slo) Liquigas 10:16

Ne spreglejte