Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 12. 2010,
11.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 6. 12. 2010, 11.10

8 let

Murn zaključil kariero

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Kolesar Uroš Murn se je ob koncu letošnje sezone odločil za konec kariere profesionalnega kolesarja, v kateri je nanizal ogromno odličnih rezultatov.

V 25-letni športni poti kot svoj največji uspeh šteje osvojitev sedmega mesta na cestni dirki na SP Elite v Salzburgu leta 2006. Po najuspešnejši sezoni je nato v zimskem pripravljalnem obdobju na treningu s kolesarji Adrie Mobila utrpel težjo poškodbo, ko se je vanj zaletel avto. Kljub ogromni količini vloženega truda, rehabilitaciji in neverjetni volji, ki jo je Uroš pokazal v želji po vrnitvi med najboljše, mu le-to ni uspelo, kot bi si želel, zato se je odločil da obrne nov list v življenju.

"V tekmovalni karieri mi je najbolj ostala v spominu dirka Po Flandriji, na kateri sem nastopil trikrat, predvsem pa mi je bilo všeč vzdušje ob progi, kjer se zbere ogromno ljudi, tako da ti gredo kar kocine po koncu. Verjetno bom čez čas pogrešal ravno to. Sedaj se bom osredotočil na dokončanje študija gradbeništva, pri katerem sem praktično pred diplomo. Kasneje se nameravam v gradbeništvu tudi zaposliti. Kar se tiče kolesarstva, se bom sedaj z njim ukvarjal kot rekreativec. Šel pa bi tudi na kakšno dirko z mladimi kolesarji, katerim bi lahko prenašal svoje znanje in izkušnje. Kolesarskemu klubu Adria Mobil bi se rad zahvalil, ker mi je omoogočil, da sem se po poškodbi lahko postavil na noge in dirkal na tem nivoju," je ob slovesu dejal Murn.

Murn je kot profesionalni kolesar nastopal za ekipe: Krka-Telekom Slovenije, Mobilvetta, Formaggi Trentini in Phonak, imel je tudi pogodbo z ekipo Discovery channel, vendar zaradi poškodbe v njihovem dresu ni odpeljal nobene dirke. Zadnje tri sezone je zastopal barve Adrie Mobila. Uroš je dosegel 15 profesionalnih zmag, tudi na dirkah najvišjega kakovostnega razreda. Med drugim je bil državni prvak v cestni vožnji ter dosegel tretje mesto v etapi na Giru d'Italia in španski Vuelti. Že od starejših mladincev je bil stalni član reprezentance in nastopil na številnih svetovnih prvenstvih. Nastopil je tudi na Olimpijskih igrah v Sydneyu 2000 in Atenah 2004. Uroš je kolesaril tudi na vseh klasičnih enodnvenih dirkah svetovnega pokala.

Ne spreglejte