Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 6. 2008,
7.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 12. 6. 2008, 7.43

8 let

Maščevanje favoritov?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Druga etapa 15. kolesarske dirke Po Sloveniji bo kolesarje vodila od Pirana do Kopra. V njej lahko pričakujemo, da bodo papirnati favoriti naredili vse, da popravijo vtis.

Za nastop v prvi etapi si pohvale zasluži le Kristjan Fajt. Slednji je tudi edini Slovenec, ki bo v današnji drugi etapi kolesaril v eni izmed štirih majic, ki so na razpolago najboljšim kolesarjem. Klub temu, da zračne linije med tema dvema primorskima mestoma ni veliko, bo etapa dolga kar 179 kilometrov. Slednja bo najdaljša etapa letošnje dirke. Tudi danes lahko glede na potek prve etape pričakujemo ciljni šprint glavnine. Že v sredo je bilo namreč videti, da večina ekip ne želi tvegati do odločilne tretje etape, katere cilj bo na Krvavcu.

V prvi etapi je bila poražena večina papirnatih favoritov. Danilo Hondo je bil četrti, Francesco Chicchi deseti, Gabriele Balducci devetindevetdeseti, Aldo Ino Ilešič ni zmogel tempa v zadnjem krogu na kilometer dolg vzpon. Sicer so dokaj dobro šprintali ostali trije Slovenci, ki so sodili med favorite. Najboljši je bil Jure Kocjan, ki je bil šesti, Grega Bole je bil sedmi in Marko Kump enajsti.

Zato bodo danes ekipe PVC Serramenti, Acqua e Sapone in Liquigas poskušale storiti vse, da vse do zadnjih dvesto metrov pripeljejo svojega šprinterja v ospredje. Omenjene ekipe so v prvi etapi svoje delo odlično opravile do zadnjega kilometra, kjer se je glavnina nato ustavila. Sledil je šprint poln prerivanja, v katerem moraš imeti tudi srečo, če hočeš zmagati.

Le želimo si lahko, da bo ekipi Perutnine, ki si v prvi vrsti zaradi močne ekipe ne želi ciljnih šprintov, sledila še katera ekipa. Vendar imajo v primerjavi z ekipami, ki si želijo mirno dirko do vzpona na Krvavec, le 10 % možnosti za uspeh. V etapi s tremi letečimi in enim gorskim ciljem, ki bo po 34 kilometrih na Kozini, se bela majica v primeru dobrega ciljnega šprinta obeta Marku Kumpu in Simonu Špilaku. Svoje v ciljnem šprintu niso rekle niti slovenske ekipe katerih kolesarji so se sposobni zavihteti na zmagovalni oder. Vsekakor se pa poraja vprašanje v slogu nogometa: Ali Slovencem rezultat 0:0 (nič dobili : nič izgubili) odgovarja?

Ne spreglejte