SiolNET. Sportal Kolesarstvo
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Manelli ne sme več delati v športu

2

termometer

Italijanski olimpijski komite je z doživljenjsko prepovedjo dela v športu kaznoval italijanskega zdravnika Filippa Manellija. Dvoletna prepoved nastopanja za kolesarja Stefana Di Carla.

Zdravnik Filippo Manelli je upokojenemu kolesarju Leonadru Bertagnolliju predlagal uporabo prepovedanih sredstev. Glede na dokaze, ki so jih preiskovalci pridobili v primeru 'Padova', je Manelli Bertagnolliju svetoval uporabo hormona EPO ter rastnega hormona. ''EPO sem pričel uporabljati leta 2003 po nasvetu zdravnika Manellija, ki mi je svetoval, da si ga vbrizgam pod kožo. Zdravnik mi je svetoval tudi, da EPO preneham jemati teden dni pred dirko,'' je zapisano v poročilu, ki ga je o preiskavi o Lanceu Armstrongu objavila USADA. Ameriški preiskovalci so namreč sodelovali tudi z italijanskimi organi pregona. Tam je zapisano tudi, da je Bertagnolli imel težave s ščitnico, a mu je zdravnik vseeno svetoval uporabo rastnega hormona. ''Vzel sem ga le nekajkrat zaradi zdravstvenih težav. S tem je bil seznanjen tudi Manelli, ki mi je vseeno svetoval uporabo preparata Geref. Ko sem ga obiskal v ordinaciji v Gavardu, mi je svetoval katera prepovedana sredstva naj uporabim. Za slednja in nasvete sem mu tudi plačal,'' je zapisano v poročilu. Italijanska policija dokazov, ki so jih zbrali v procesu 'Padova' trenutno še ne želi izročiti italijanskim preiskovalcem v boju proti dopingu.

Dvoletno prepoved nastopanja s strani Italijanskega olimpijskega komiteja je prejel tudi 25 letni italijanski kolesar Stefano Di Carlo, ki je bil večji del letošnje sezone član ekipe Aran Cucine-Focus. Dvoletna prepoved nastopanja mu bo potekla 15. avgusta 2014, ravno na dan, ko bo praznoval sedemindvajseti rojstni dan. Di Carlo je bil 11. junija letos pozitiven na etapni dirki Giro Bio. Analiza urina je pokazala vsebnost anaboličnega steroida Stanazolola.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin