Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
18. 6. 2017,
7.08

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

Rafal Majka Tadej Pogačar Tadej Pogačar Po Sloveniji

Nedelja, 18. 6. 2017, 7.08

6 let, 6 mesecev

Luka Mezgec ima posebno željo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
Luka Mezgec | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Pred zadnjim dnem 24. kolesarske dirke Po Sloveniji je, če se ne bo zgodilo kaj nepredvidljivega, v zraku praktično le še eno vprašanje. Kdo bo osvojil rdečo majico po točkah? Ta je trenutno v lasti Luke Mezgeca. Petkov junak šprinta v Ljubljani si veliko obeta tudi od današnjega zaključka v Novem mestu. Zeleno majico vodilnega v skupnem seštevku bo skušal v dolenjsko glavno mesto varno pripeljati Rafal Majka.

Že v prvi etapi smo dobili sliko, kdo so šprinterji, ki so najbolj razpoloženi na dirki Po Sloveniji. Uvodni dan je pripadel Samu Bennettu (Bora Hansgrohe), drugi dan se je v kaotičnih razmerah sredi Ljubljane najbolje znašel Luka Mezgec (Orica Scott), novega ali starega šprinterskega junaka pa bomo videli danes.

Podrobno o 4. etapi dirke Po Sloveniji, Rogaška Slatina - Novo mesto (158,2 km)

Luka Mezgec bo iskal dober položaj za Kandijski most

Rafal Majka ima štiri sekunde prednosti pred drugim Giovannijem Viscontijem, a ker je pred kolesarji šprinterska etapa, se najbrž v skupnem vrstnem redu ne bo nič spremenilo. | Foto: Vid Ponikvar Rafal Majka ima štiri sekunde prednosti pred drugim Giovannijem Viscontijem, a ker je pred kolesarji šprinterska etapa, se najbrž v skupnem vrstnem redu ne bo nič spremenilo. Foto: Vid Ponikvar Zadnja etapa dirke Po Sloveniji je namreč spet pisana na kožo šprinterjem. Sonny Colbrelli (Bahrain Merida) je eden tistih, na katere je treba še posebej računati. V etapi od Rogaške Slatine do Novega mesta, ki se bo začela ob 11. uri, bo zelo pomemben zadnji del trase, ko bodo kolesarji zapeljali čez Kandijski most. Tisti, ki bodo v ospredju, bodo lahko računali na zmago v ciljnem šprintu, saj ne bo več veliko manevrskega prostora.

Morda pa bo za konec v ospredje skočil šprinterski kralj Mark Cavendsih (Team Dimension Data). Ta se je prav v Sloveniji vrnil po hujši bolezni, ki mu je vzela ogromno moči.

"V šprintu bom moral imeti dober položaj. Če ga bom imel, verjamem, da lahko osvojim rdečo majico," je dal Mezgec jasno vedeti, kaj bo poleg dobrih nog in dnevne forme odločilno ter kaj je njegova želja. 

Majka v zelenem, Pogačar v belem

Tadej Pogačar je navdušil v kraljevski etapi s ciljem na Rogli. | Foto: Vid Ponikvar Tadej Pogačar je navdušil v kraljevski etapi s ciljem na Rogli. Foto: Vid Ponikvar Prav rdeča majica za najboljšega kolesarja po zbranih točkah, ki si jo želi zadržati Mezgec, je še dosegljiva, medtem ko so vse tri preostale praktično že oddane. Če se ne bo zgodilo kaj nepredvidljivega, bo zelena majica ostala na plečih Rafala Majke (ta bo dobil tudi modro majico za največ točk na gorskih ciljih), junaka kraljevske etape, ki jo je dobil v zaključnem šprintu pri vzponu na Roglo pred Giovannijem Viscontijem.

Prav tako je že jasno, da bo bela majica za najboljšega mladega kolesarja romala v roke Tadeja Pogačarja (Rog Ljubljana), ki je pozitivno presenetil javnost z junaškim bojem pri vzponu na Roglo. Pri vsega 18 letih je bil najboljši slovenski kolesar in na koncu osvojil izvrstno peto mesto.

Frutabela 3 | Foto:

Telekom Po Sloveniji | Foto:

Ne spreglejte