Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 2. 2015,
9.41

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Lance Armstrong prometna nesreča Aspen kazen

Četrtek, 19. 2. 2015, 9.41

1 leto, 2 meseca

Lance Armstrong končno (spet) priznal, da je kriv

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Lance Armstrong je vendarle priznal, da je decembra lani v Aspnu zakrivil prometno nesrečo. Obisku sodišča se je taktično izognil s tem, da je kazen plačal s poštno nakaznico.

Nekdanji prvi zvezdnik kolesarskega športa, 43-letni Lance Armstrong, je 28. decembra lani na parkirišču v Aspnu trčil v dve parkirani vozili. O nezgodi ni obvestil pristojnih služb, kot to narekuje zakon, pač pa je mirno odpeljal s kraja nesreče. Krivdo je takrat prevzelo njegovo dekle Anna Hansen, ki je menda želelo preprečiti, da bi se ime njenega izvoljenca v negativnem kontekstu (znova) pojavljalo v medijih, nato pa spremenilo zgodbo in krivdo prevalilo na Armstrongova pleča.

Ko je novica odjeknila v javnosti, je nekdanja prva violina kolesarskega športa po dobri stari navadi krivdo zanikal, potem pa si je očitno premislil in priznal, da je bil on tisti, ki je povzročil nesrečo.

Sodišče mu je naložilo kazen v višini 238,50 dolarja oziroma 209 evrov, ki jih je poravnal s poštno nakaznico in se izognil pojavljanju na sodišču.

Po poročanju lokalnega časnika Aspen Daily News so bile obtožbe o opustitvi prijave nesreče in prehitri vožnji v danih razmerah opuščene kot del poravnave.

Sodišče je ček z nakazilom za plačilo kazni in poravnavo sodnih stroškov prejelo prejšnji ponedeljek, poslal ga je odvetnik Lancea Armstronga, primer pa je tudi uradno zaprt, še poroča Aspen Daily Newspaper.

Serija tožb proti Lanceu Armstrongu še ni končana

Znesek 238 dolarjev je le kaplja v morje v primerjavi z zneskom v višini 8,8 milijona evrov, ki ga bo Armstrong moral izplačati teksaški promocijski agenciji CSA Promotions, ki ga je tožila zaradi izplačila nagrad za zmage na francoskem Touru, ki jih je Teksašan dosegel z izdatno pomočjo prepovedanih sredstev. In le kaplja v morje v primerjavo s tožbo, ki ga čaka leta 2016 in ki bi ga lahko stala neverjetnih 88 milijonov evrov. Ameriška zvezna vlada in nekdanji ekipni kolega Floyd Landis sta namreč proti Armstrongu vložila tožbo zaradi sistematične zlorabe dopinga.

Ne spreglejte