Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 10. 2011,
18.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Aldo Ino Ilešič Jure Kocjan

Četrtek, 6. 10. 2011, 18.46

8 let

Haymanu dirka Pariz – Bourges

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Avstralec Matthew Hayman je zmagovalec 61. izvedbe enodnevne kolesarske dirke Pariz-Bourges (1.1). Slovenca Aldo Ino Ilešič in Jure Kocjan sta bila kilometer do cilja vpletena v padec.

John Degenkolb (HTC-HighRoad), Gustav-Erik Larsson (Saxo Bank-SunGard), Geoffroy Lequatre (RadioShack), Romain Feillu, Marco Marcato, Bert-Jan Lindeman (vsi Vacansoleil-DCM), Matthew Hayman (Sky), Ludovic Turpin (Saur-Sojasun), Frederic Guesdon (Francaise des Jeux), Alexandre Geniez (Skil-Shimano), Laszlo Bodrogi (Team Type 1), Cesare Benedetti (NetApp), Anthony Perez (La Pomme Marseille) in Paul Voss (Endura Racing) so bili kolesarji, ki so bili v begu večji del 191 kilometrov dolge dirke. Kolesarje sta ves čas ovirala tudi dež in veter.

Dobrih dvajset kilometrov so se ubežniki v ospredju povsem razbili in glavnina je bila vse bližje. Trinajst kilometrov do cilja je prednost ubežnikov znašala le še 20 sekund, a je bila šele tik pred pričetkom zadnjega kilometra vsa glavnina skupaj. Takoj zatem je sledil padec, v katerega sta bila vpletena oba Slovenca, ki sta nastopila na dirki. Po ciljnem šprintu se je zmage veselil Avstralec Matthew Hayman, ki je dosegel svojo prvo zmago letos. Na drugo in tretje mesto sta se uvrstila Baden Cooke in Greg Henderson.

Jure Kocjan in Aldo Ino Ilešič sta bila med tistimi nesrečniki, ki so kilometer pred ciljem pristali na tleh. ''Nimaš kaj. Dobro nama je kazalo, saj sva imela dober položaj. Nato se je pripetil padec, kateremu se nisva mogla izogniti. Jaz sem jo kar dobro odnesel, medtem ko je Jure Kocjan že na poti v bolnišnico na slikanje kolka,'' je po dirki za Sportal povedal Aldo Ino Ilešič. Oba sta predvidena tudi za nastop na nedeljski dirki Pariz-Tours.

Ne spreglejte