Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 9. 2010,
15.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 1. 9. 2010, 15.20

8 let

Garmin potrdil prihod šestih kolesarjev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Vodstvo ameriške kolesarske ekipe Garmin-Transitions je objavilo imena šestih kolesarjev, ki bodo v prihodnji sezoni poleg Thora Hushovda okrepili njihove vrste.

Po objavi novice, da bo ekipa Cervelo Test Team prenehala obstajati že po dveh sezonah, je bilo hitro jasno, da bodo kolesarji ekipe Garmin v prihodnji sezoni nastopali na kolesih znamke Cervelo. Ekipa se bo imenovala Garmin-Cervelo. Poleg Hushovda, ki je že pred dnevi objavil podpis enoletne pogodbe, bodo iz ekipe Cervelo Test team v Garmin prestopili še: Roger Hammond, Heinrich Haussler, Andreas Klier, Brett Lancaster, Daniel Lloyd in Gabriel Rasch.

V tem primeru se tako obeta, da bo imela ekipa Garmin eno najmočnejših ekip (na papirju) za spomladanske klasične enodnevne dirke. Seveda bo to potrebno potrditi tudi na cesti. Poleg Garmina je imena štirih novih kolesarjev objavila tudi italijanska ekipa Liquigas-Doimo. Italijani Eros Capecchi (Footon-Servetto), Damiano Caruso, Cristiano Salerno (oba De Rosa-Stac Plastic) in Paolo Longo Borghini (ISD-Neri) so podpisali enoletno pogodbo z ekipo.

Presenetljiva je tudi novica, da naj bi mladi Američan Taylor Phinney prestopil v ekipo BMC Racing Team. Dvajsetletni kolesar je zadnji dve sezoni nastopal za ekipo Trek-Livestrong in je že prejšnji mesec z ekipo RadioShack nastopil na dirki po Danski. Dvakratni zmagovalec dirke Pariz-Roubaix za mlajše člane je letos dominiral na dirki Olimpija tour, kjer je slavil štiri etapne zmage in slavil v skupnem seštevku dirke. Logično je bilo pričakovati, da bo Phinney podpisal za RadioShack.

Italijansko ekipo Lampre-Farnese Vini, ki se bo v prihodnji sezoni imenovala Lampre-ISD, je okrepil tridesetletni Poljak Przemyslaw Niemiec, ki je od leta 2004 nastopal za ekipo Miche.

Ne spreglejte