Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 9. 2010,
18.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 1. 9. 2010, 18.50

8 let

Farrarju peta etapa Vuelte

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Tyler Farrar je slavil v ciljnem sprintu glavnine 5. etape kolesarske dirke po Španiji. Philippe Gilbert ostaja v rdeči majici vodilnega. Zdravstveno stanje Grege Boleta je boljše kot včeraj.

Takoj po startu 199 kilometrov dolge etape, v kateri smo lahko pričakovali ciljni sprint glavnine, so glavnini pobegnili Pierre Rolland (Bbox Bouygues Telecom), Jose Vicente Toribio (Andalucia-CajaSur), Arnaud Labbe (Cofidis) in David Gutierrez ( Footon-Servetto). Ubežniki so si uspeli prikolesariti največ šest minut in pol prednosti pred glavnino, v kateri so večji del etape tempo na čelu narekovali kolesarji ekipe Omega Pharma-Lotto.

Prad startom etape je Grega Bole, ki je imel v 4. etapi zdravstvene težave, za Sportal povedal: ''Trebuh me ne boli več tako močno kot me je včeraj. Nekaj sem že lahko pojedel in upam, da bom lahko v naslednjih dveh etapah še nekoliko počil. Želim si le, da bi bil tempo nekoliko bolj zmeren ter da ne bi bilo tako vroče.'' Obe želji sta se Boletu izpolnili, saj je bila povprečna hitrost po dveh urah dirke 36 kilometrov na uro. Tudi temperatura zraka ni znašala več kot 32 stopinj Celzija.

V drugi polovici etape je veliko dela na čelu glavnine opravil Manuele Mori. Kolesar ekipe Lampre je garal na čelu glavnine za Alessandra Petacchija, ki je v doslej edini sprinterski etapi na letošnji dirki osvojil 4. mesto. Grega Bole je hranil moči in ni pomagal ostalim članom ekipe vse do zadnjih kilometrov dirke. Prednost četverice ubežnikov je bila vse manjša in 13 kilometrov do cilja jih je glavnina ulovila. Takoj zatem je tempo glavnine močno narasel. Grega Bole je zelo močno 'navil' tempo na čelu glavnine na čelu katere je bil od dveh pa do kilometra in pol do cilja.

Kljub garanju kolesarjev Lampreja Petacchi ni bil niti blizu etapni zmagi. Slednjo je osvojil Tyler Farrar pred Koldom Fernandezom in Markom Cavendishem. Grega Bole je bil v cilju etape zelo zadovoljen. ''Vesel sem, da sem se danes boljše počutil kot včeraj. V etapi so se mi želje uresničile. Sicer imam še težave z želodcem in prebavo, a se je stanje močno popravilo. Upam, da bo jutri še boljše ter da bom v nekaj dneh ponovno povsem nared za zahtevne etape,'' je za Sportal povedal Bole.

Ne spreglejte