Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 7. 2009,
17.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 29. 7. 2009, 17.17

8 let

Etapa Gossu, dirka El Faresu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zmagovalec zadnje, 5. Etape, kolesarske dirke po Valoniji (2.HC) je Matthew Goss. Skupni zmagovalec dirke je Francoz Julien El Fares. Božič za las ob stopničke v etapi.

Vse do 80 kilometra etape ni uspelo pobegniti nobeni skupini kolesarjev. Tik pred pobegom skupine petih kolesarjev glavnina ni dovolila pobega skupine 12 kolesarjev, v kateri je bil tudi Borut Božič. Michael Cherel (Francaise des Jeux), Maxime Vantomme (Katjuša), Cedric Pineau (Ag2r), Benjamin Gourgue (Landbouwkrediet) in Mathieu Criquielion (Verandas Willems) so bili kolesarji, ki jih je glavnina ulovila pet kilometrov do cilja.

Sledil je ciljni šprint, v katerem je že drugo letošnjo zmago in drugo na dirki, dosegel Avstralec Matthew Goss. Njegov uspeh je z drugim mestom dopolnil moštveni kolega Juan Jose Haedo, ki je slavil v drugi etapi. Ekipi Saxo Bank sta tako priborila tri etapne zmage. Končni zmagovalec dirke je postal 24-letni El Fares, ki je letos slavil že v prvi etapi dirke od Tirenskega do Jadranskega morja in vse do 5. etape kolesaril v majici vodilnega. Zadnji Francoz, ki je slavil na dirki po Valoniji je bil leta 1990 Pascal Chanteur.

Borut Božič je bil zelo nezadovoljen po cilju etape. ''Nisem zadovoljen. Imel sem dobre in močne noge, a sem bil v šprintu popolnoma zaprt vse do zadnjih stotih metrov. Šel sem že mimo Van Dijka, a me je peljal v ograje. Škoda, saj je bila danes priložnost za odličen rezultat, vendar se vedno ne izide po željah. V nedeljo že dirkam dirko po Poljski,'' je za Sportal povedal Božič, ki bo jutri in v petek opravil dva treninga doma.


Rezultati 5. etape, Ottignies – Tournai, 173 km:

1. Matthew Goss (Aus) Saxo Bank 3;53:56 2. Juan Jose Haedo (Arg) Saxo Bank 3. Stefan Van Dijk (Niz) Verandas Willems 4. Borut Božič (Slo) Vacansoleil 5. Steven Caethoven (Bel) Agritubel 6. Wouter Weylandt (Bel) QuickStep 7. Marco Marcato (Ita) Vacansoleil 8. Frederic Amorison (Fra) Landbouwkrediet 9. Jurgen Roelandts (Bel) Silence-Lotto 10. Ben Swift (VB) Katjuša vsi isti čas …

Ne spreglejte