Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 1. 2017,
9.23

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Dirka po Avstraliji Richie Porte kolesarstvo

Sobota, 21. 1. 2017, 9.23

7 let, 2 meseca

Dirka po Avstraliji, 5. etapa

Porte na pragu zmage na domači dirki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Richie Porte | Foto Facebook

Foto: Facebook

Avstralec Richie Porte, član ameriškega moštva BMC, je osvojil novo etapo na letošnji izdaji dirke po Avstraliji, Tour Down Under. Porte je po drugi etapi zmagal tudi na peti etapi prve večje kolesarske dirke v sezoni. Avstralec je s tem še okrepil vodstvo v seštevku dirke ter bo lahko na zadnji etapi le še potrdil prvi naslov skupnega zmagovalca.

Porte, ki je osvojil še drugo etapo na domači avstralski dirki, nikoli do zdaj pa še ni zmagal v končnem seštevku, je bil najmočnejši na finalnem vzponu na Willunga Hill, po 151,5 kilometra dolgi etapi z začetkom v vinorodnem območju Mclaren Vale. Drugo mesto na peti etapi je pripadlo njegovemu rojaku Nathanu Haasu, članu južnoafriške ekipe Dimension Data, ki si je ob prihodu v cilj nabral za 20 sekund zaostanka. Tretje mesto pa so priznali Kolumbijcu Estebanu Chavesu, članu avstralskega moštva Orica-Scott, ki je imel isti zaostanek.

Porte ima v skupnem seštevku dirke pred sklepnim dejanjem, 90-kilometrsko ravninsko etapo s ciljem v Adelaidi, 48 sekund naskoka pred prvim zasledovalcem Chavesom, Haas pa ima na tretjem mestu skupno 51 sekund zaostanka.

Slovenca v ozadju

Oba Slovenca sta etapo, glede na svoji vlogi, končala v ozadju. Janez Brajkovič (Bahrain-Merida) je bil z zaostankom dveh minut 44., Marko Kump (Team UAE Abu Dhabi) pa je bil z zaostankom 13 minut in 41 sekund 113. Brajkovič je v seštevku dirke, po petih etapah, 50. (+6:05), medtem ko je Kump 111. (+25:43).

"Mislim, da smo lahko na nedeljski etapi nekoliko bolj sproščeni, čeprav dirka nikakor še ni odločena, na ulicah Adelaide se lahko zgodi karkoli. Vzponi tukaj nikakor niso lahki, zato je zelo dobro zmagati za dvig samozavesti. Moj največji cilj v letošnji sezoni je povezan z julijskim nastopom na dirki po Franciji, za zdaj se zadeve odvijajo po načrtih," je bil zadovoljen 31-letni Porte, ki prihaja s Tasmanije.

Ne spreglejte