Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 1. 2008,
11.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 5. 1. 2008, 11.27

8 let

Casper prestopil v Agritubel

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Francoski kolesar Jimmy Casper je iz ekipe Unibet.com prestopil v ekipo Agritubel.

Največji vzrok, da je 29-letni šprinter zamenjal ekipo še pred iztekom pogodbe, je umik sponzorja Unibet.com ter posledično odvzem licence Pro Toura. Zelo blizu odhoda v Agritubel je bil tudi Slovenec Grega Bole, ki je na koncu prestopil v Adrio Mobil iz Novega mesta.

Jimmy Casper je pred dnevi Hilaire Van der Schuerenu celo grozil s tožbo, saj naj bi ekipa Cycle Collstrop, ki naj bi nastala po razpadu Unibeta, imela le licenco profesionalne kontinentalne ekipe. Casper je imel z Unibetom še enoletno pogodbo, a bi v letošnji sezoni dobil veliko manjšo plačo kot bi jo, če bi še obstajala ekipa Unibet. Kljub temu, da je že vse kazalo, da bo Casper ostal, je zadnji hip prestopil v ekipo Agritubel. Slednja ima letni proračun tri in pol milijona Evrov medtem, ko ima ekipa Cycle Collstrop proračun le dva milijona Evrov. Dobra stran pri odhodu Casperja je tako več možnosti za slovenskega šprinterja Boruta Božiča, ki bo letos nastopal za to ekipo.

''Kot prvo naj povem, da v Unibetu ni bil spoštovan dogovor po športni plati, saj nismo mogli nastopati na dirkah Pro Toura. Hkrati pa mi sedaj grozijo s skoraj polovico nižjo plačo od tiste, za katero sem se dogovoril. Odkrito naj povem, da še nisem opustil razmišljanja o tožbi. Hilaire Van der Schueren mi je predložil ponudbo, za katero še ne vem ali jo bom sprejel,'' je pred odhodom v Agritubel za Sportwereld.be dejal Casper.

Casper je od leta 1998, ko je pričel profesionalno kariero v ekipi Francaise des Jeux, dosegel že 34 zmag. Njegova največja je vsekakor zmaga v 1. etapi na dirki po Franciji leta 2006 v Strasbourgu. V ekipi Agritubel, ki je imela včeraj predstavitev v Loudunu, je eden izmed 19 kolesarjev tudi Christophe Moreau. Slednji je iz ekipe Ag2r Prevoyance v Agritubel prestopil po dolgotrajnih finančnih pogajanjih.

Ekipa Agritubel za sezono 2008: Emilien-B. Berges (Fra), Freddy Bichot (Fra), Maxime Bouet (Fra), Steven Caethoven (Bel), Jimmy Casper (Fra), Cedric Coutouly (Fra), Romain Feillu (Fra), Mikel Gaztanaga (Špa), Eduardo Gonzalo (Špa), Cedric Herve (Fra), Kevyn Ista (Bel), Nicolas Jalabert (Fra), Geoffroy Lequatre (Fra), Christophe Moreau (Fra), Anthony Ravard (Fra), Christophe Rinero (Fra), Benoit Salmon (Fra), Benoit Sinner (Fra), Nicolas Vogondy (Fra).

Ne spreglejte