Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 2. 2008,
17.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 20. 2. 2008, 17.40

8 let

Božič le za Petacchijem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V 4. etapi 54. kolesarske dirke po Andaluziji (2.1) je že drugo zaporedno etapno zmago dosegel Alessandro Petacchi. Sijajen drugi je bil Slovenec Borut Božič.

V 173 kilometrov dolgi etapi so morali kolesarji prevoziti kategriziran klanec tretje kategorije. Sicer je bila etapa zelo razgibana, a ne toliko, da bi šprinterji ne zmogli držati tempa najboljših gorskih kolesarjev. Po enajstih kilometrih je bilo v begu že pet ubežnikov, ki so imeli pol minute prednosti pred glavnino. Na gorskem cilju na 64 kilometru je imela peterica dobre tri minute prednosti. Po gorskem cilju so tempo v glavnini pričeli narekovati kolesarji ekip Milram in Quick.Step. Njihovo delo je bilo poplačano, saj so ubežnike ujeli le dva kilometra pred ciljem.

V ciljnem šprintu je slavil zmago Alessandro Petacchi in s tem dosegel svojo 145. zmago oz. tretjo letos. V skupnem seštevku ni prišlo do sprememb. Borut Božič je po prihodu v cilj za Sportal povedal: ''Nisem mogel premagati Petacchija. V boju za položaj pred ciljnim šprintom ni veliko manjkalo, da bi šprint pričel tik za njim. S tem sem avtomatično izgubil možnost, da bi iz šprinta izvlekel kaj več kot drugo mesto. Sicer pa nisem razočaran s tem, da me je premagal Petacchi, ki ga zelo cenim. Nisem zdrav, saj smo se včeraj zastrupili s hrano. Imam vročino in boli me želodec, tako da ne vem, kako bo jutri.''

V četrtek se bo dirka končala s 155 kilometrov dolgo etapo do Cordobe. Na sporedu bosta dva klanca tretje kategorije vendar lahko pričakujemo ciljni šprint glavnine.


Rezultati 4. etape, La Guardie de Jaen-Ecija, 173 km:

1. Petacchi Alessandro (Ita) Milram 4;18:46 2. Borut Božič (Slo) Cycle Collstrop 3. Sebastian Siedler (Nem) Skil-Shimano 4. Denis Flahaut (Fra) Saunier Duval-Scott 5. Steven De Jongh (Niz) Quick.Step 6. Aitor Galdos (Špa) Euskaltel-Euskadi 7. Marc De Maar (Niz) Rabobank 8. Mirko Selvaggi (Ita) Cycle Collstrop 9. Aitor Perez Arrieta (Špa) Extremadura-G.Gallardo 10. Juan Antonio Flecha (Špa) Rabobank vsi isti čas …

Ne spreglejte