Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 2. 2008,
16.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 1. 2. 2008, 16.04

8 let

Boonen v svojem slogu do zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
– S 6. etapo se je v Dohi končala 7. kolesarska dirka po Katarju. Zmagovalec zadnje etape in dirke v skupnem seštevku je postal Belgijec Tom Boonen.

Na drugem mestu v skupnem seštevku je dirko končal Steven De Jongh ter na tretjem Greg Van Avermaet. Edini Slovenec na dirki je bil Matej Mugerli, ki je zasedel 34. mesto.

Zadnja etapa je naredila kar nekaj preglavic organizatorjem (A.S.O.), ki so morali zaradi peščenega viharja spremeniti traso. Vse ubežnike je glavnina ulovila do 80 kilometra.

V ciljnem šprintu Tom Boonen ni več dopustil, da bi ga tekmeci premagali in je dosegel svojo četrtno etapno zmago na letošnji dirki. Hkrati je po letu 2006 že drugič postal zmagovalec dirke v skupnem seštevku.

"'Šprint je bil izredno hiter. V zadnjih treh kilometrih sem bil vsaj 15-krat izpostavljen vetru s strani, kar mi je pobralo ogromno moči. V zadnjem kilometru so moštveni kolegi odlično opravili delo. Wouter Weylandt je tako potegnil, da sem komaj obdržal stik z njim. S pričetkom šprinta sem čakal do zadnjega trenutka. Zadnja leta smo bili na tej dirki vedno odlični. Če si eno leto dober ter nato naslednje leto slab si lahko zaskrbljen. Zmagovanje je naše delo, ki je tu prešlo v navado,'' je dejal Tom Boonen.

Končni vrstni red:

1. Tom Boonen (Bel) Quick.Step 15;27:44 2. Steven De Jongh (Niz) Quick.Step +0:27 3. Greg Van Avermaet (Bel) Silence-Lotto 0:40 4. Christopher Sutton (Aus) Slipstream 0:46 5. Jurgen Roelandts (Bel) Silence-Lotto 0:50 6. Alexandre Pichot (Fra) Bouygues Telecom 1:10 7. Maarten Tjallingii (Niz) Silence-Lotto 1:12 8. Alberto Loddo (Ita) Tinkoff Credit Systems 1:22 9. Wilfried Cretskens (Bel) Quick.Step 1:31 10. Sebastian Siedler (Nem) Skil-Shimano 1:41 … Matej Mugerli (Slo) Liquigas 10:34

Ne spreglejte