Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 2. 2008,
17.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 15. 2. 2008, 17.15

8 let

Bole le za Pozzatom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski junak prve etape 1. kolesarske dirke Giro della Provincia di Grosseto (2.1) je Grega Bole (Adria Mobil), ki je zaostal le za Filippom Pozzatom.

Na štartu dirke v Massi Marittimi je bilo 197 kolesarjev iz 25 ekip. Od tega ima kar osem ekip licenco Pro Toura, kar je dovolj zgovoren podatek, kako odlična konkurenca je na dirki. Na dirki je kar 15 Slovencev, kar je ogromno glede na kvaliteto dirke. Na dirki poleg kolesarjev Adrie Mobila nastopajo tudi kolesarji Radenske KD finančne točke. Na dirki je tudi Tadej Valjavec, ki nastopa za ekipo Ag2r-La Mondiale.

Današnja 168 kilometrov dolga etapa je bila najtežja na dirki. Kolesarji so morali prevoziti štiri klance, od katerih je bil eden kategoriziran. Odločilna selekcija se je naredila na zadnji vzpon na 124. kilometru. V ospredju je ostalo približno 30 kolesarjev, ki so prednost pred zasledovalci zadržali vse do cilja. V ciljnem šprintu je Boleta premagal le Pozzato.

''Izredno sem zadovoljen z razpletom etape. Vsa pohvala ekipi ter posebej Kišerlovskemu in Zrimšku. Vse od zadnjega klanca pa do cilja sta z narekovanjem tempa v ospredju in lovljenjem vseh, ki so poskušali pobegniti, poskrbela, da sem lahko šprintal za zmago. Že na letečih ciljih sem skoval taktiko, kako premagati Pozzata. Žal je bil hitrejši. Sicer je pa to kolesar svetovnega formata,'' je za Sportal povedal Grega Bole.

''Izreden pričetek sezone,'' so bile besede direktorja kluba Adria Mobil Bogdana Finka. Do konca sta na sporedu še dve etapi. Obe sta lažji kot današnja tako, da bodo verjetno o zmagovalcu dirke odločale bonifikacije na letečih in končnem cilju.


Rezultati 1. etape, Massa Marittima - Follonica 168 km:

1. Filippo Pozzato (Ita) Liquigas 2. Grega Bole (Slo) Adria Mobil 3. Alessandro Maserati (Ita) LPR Brakes …

Ne spreglejte