Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 10. 2009,
21.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 23. 10. 2009, 21.58

8 let

"Zmaji" tudi v polni postavi neuspešni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Hokejisti Tilie Olimpije so v tekmi 16. kroga lige Ebel v Salzburgu izgubili z ekipo Red Bull s 3:6 (1:3, 0:1, 2:2).

Ljubljančani so imeli v zadnjih krogih le malo uspeha. A po prostem torku in dobrem treningu, predvsem pa zaradi dejstva, da so po dolgem času v polni zasedbi, so Ljubljančani optimistično odšli na Solnograško, kjer so v minulih sezonah prikazovali dobre predstave in tudi zmagovali.

Tokrat pa se je ponovila zgodba letošnje sezone, ko so tekmeci že povsem na začetku izkoristili napako pred ljubljanskimi vrati in že na začetku tretje minute prešli v vodstvo. Le nekaj trenutkov zatem je sledila prva izključitev Zmajev, ki pa bi lahko celo botrovala izenačenju. Prek celega igrišča je domačim ušel Jurij Goličič, a je bil domači vratar David Leneveu na mestu. V 12. minuti pa je Olimpija z igralcem več le izenačila, ko je bil natančen Travis Brigley, kar je bil njegov tretji gol v zeleno-belem dresu na tretji tekmi.

Veselje Ljubljančanov je bilo kratko, saj so domači le 59 sekund po izenačenju po grobi napaki branilca Igorja Cvetka spet prišli do vodstva. Ob koncu tretjine so dosegli še tretji zadetek za mirno nadaljevanje. V drugih 20 minutah so domači popolnoma prevladovali in sprožili kar 17 strelov na gol Norma Maracla, a na srečo gostov so zadeli le enkrat, po mojstrski akciji z igralcem več v 26. minuti.

V zadnjem delu so gostje začeli veliko podjetneje in v 46. minuti z zadetkom Franka Banhama iz bližine začeli loviti domače. Dve minuti pozneje je Brigley dosegel še tretji zadetek in domači so se ustrašili za končni razplet, saj so bili Ljubljančani v naletu. Toda v trenutkih premoči, ko je izenačenje viselo v zraku, so spet naredili veliko napako in Salzburg je v hitrem protinapadu preko Michaela Siklenke spet pobegnil na + 2 in si v izdihljajih tekme za zadetkom Manuela Latuse zagotovili gladko zmago.

V nedeljo Ljubljančane v Tivoliju čaka Medveščak, ki je tokrat presenetil vodilni Gradec in zmagal v gosteh.

Ne spreglejte