Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 12. 2007,
22.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 21. 12. 2007, 22.39

8 let

Železarji igrali navdahnjeno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Hokejisti Acroni Jesenic so v tekmi 32. kroga lige Ebel v gosteh premagali madžarsko Albo Volan s 4:1 (1:0, 2:0, 1:1).

Domači hokejisti so v prejšnjem krogu zmagali proti branilcem naslova iz Salzburga, zaradi česar so optimistično pričakovali tudi obračun z vodilnim moštvom lige z Jesenic, sicer starim znancem še iz let mednarodne lige. Toda Slovenci so upravičili vlogo favoritov in se z novo zmago le še bolj utrdili na vrhu - v obračunu drugo- in tretjeuvrščenih je namreč Vienna izgubila z Linzem -, tako da bodo Jeseničani sredin slovenski derbi v Podmežakli pričakali s tremi točkami naskoka pred prvim zasledovalcem.

Hokejisti Acronija so Madžare na realna tla postavili že po 57 sekundah igre, ko je Paul Healey domačemu branilcu ukradel plošček v njegovi obrambni tretjini in spretno ukanil še domačega vratarja, zadetek pa je za domače pomenil velik šok. Do polovice prvega dela so bili povsem nebogljeni, brez pravih idej, njihove akcije so bile nepovezane in se praviloma končevale že na modri liniji Železarjev. Slednji so igrali zelo navdahnjeno, idej jim ni manjkalo, a v prvem delu so bili nekoliko neučinkoviti. Velik kamen se je varovancem Kima Collinsa odvalil od srca v 26. minuti, ko so po dolgem času zadeli z igralcem več, uspešen je bil Markus Matthiasson, ko pa so se na polovici druge tretjine minuto in pol branili in tudi ubranili z dvema igralcema manj - v tem času je kraljeval predvsem razpoloženi vratar Robert Kristan - je bilo na dlani, kdo bo zmagovalec tekme. To je že v zadnji minuti druge tretjine potrdil Jurij Goličič z golom za 3:0.

V zadnjem delu so igrali Jeseničani rutinirano, a jim je v 50. minuti za trenutek le pošla zbranost, kar je izkoristil Krisztian Palkovics in zabil zadetek za znižanje izida. A to je bilo tudi vse, kar so hokejisti iz Szekesfehervarja naredili, kajti vse vajeti so imeli v rokah gostje, za katere je tri sekunde pred zvokom sirene za potrditev zmage zadel še Strömberg v prazno mrežo.

Ne spreglejte