Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 5. 2016,
7.07

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

St. Louis Blues San Jose Sharks NHL

Četrtek, 26. 5. 2016, 7.07

6 let, 7 mesecev

LIGA NHL, 25. MAJ (KONFERENČNI FINALE)

Uspelo jim je po 25 letih: San Jose Sharks finalist lige NHL

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
San Jose Shraks

Hokejisti San Jose Sharks so v šesti tekmi finala zahodne konference severnoameriške lige NHL doma premagali St. Louis Blues s 5:2. S to zmago so se prvič v zgodovini kluba uvrstili v veliki finale lige NHL, saj so bili v zmagah s 4:2 boljši od gostov iz St. Louisa.

Eden od junakov tekme je bil Joel Ward, ki je dosegel dva zadetka. Enkrat so bili natančni Joe Pavelski, za katerega je bil to že 13. zadetek v končnici (največ v karieri), Joonas Donskoi in Logan Couture, ki je ob koncu zadel v prazen gol. Pri gostih je bil strelsko razpoložen le Vladimir Tarasenko. Dosegel je dva zadetka, oba v zadnjem delu, v katerega so se člani San Jose odpravili z vodstvom s 4:0. In ga zadržali do konca zanje zgodovinske tekme.

Z zmago so se namreč uvrstili v prvi veliki finale v 25-letni franšizi tega kluba (leta 2007 se je kot zadnje moštvo prvič v veliki finale uvrstila Ottawa, ki je nato priznala premoč Anaheimu). Prvič v zgodovini jim je pripadala nagrada Campbell Bowl, ki jo v končnici prejme najboljše moštvo zahodne  konference.

"To je neverjetno," je po tekmi povedal napadalec San Joseja Joe Thornton in dodal: "Še bolj posebno je, ker nam je to uspelo doma. Ti fantje so na to čakali 25 let in seveda sem tudi sam dolgo čakal. Zelo lep občutek."

 

Lahko oblečejo 40 hokejistov

Morski psi so v prvi seriji play-offa v petih tekmah izločili Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja, nato v sedmih Nashville, zdaj v sedmih še St. Louis. V velikem finalu se bodo pomerili z zmagovalcem finala vzhoda Pittsburgh Penguins ali Tampa Bay Lightning. Moštvi sta v zmagah izenačen 3:3, odločilna tekma bo v noči na petek v Pittsburghu.

Dolgobradi Joe Thornton je pripravljen na veliki finale. "Lahko igramo z obema. Če želijo, naj oblečejo 40 hokejistov," se je pošalil ob vprašanju, s kom bi raje  igral v finalu - Tampo ali Pittsburghom. | Foto: Reuters Dolgobradi Joe Thornton je pripravljen na veliki finale. "Lahko igramo z obema. Če želijo, naj oblečejo 40 hokejistov," se je pošalil ob vprašanju, s kom bi raje igral v finalu - Tampo ali Pittsburghom. Foto: Reuters

"Zavedamo se, da nas od končne zmage loči le še en korak. Dolgo smo čakali na to, uživali smo na poti do sem. Pred nami je še ena stopnica," je razmišljal napadalec Patrick Marleu, Thornton pa se je ob vprašanju, s kom bi raje igral v finalu, pošalil: "Lahko igramo z obema. Če želijo, lahko oblečejo 40 hokejistov. Jaz bom pripravljen."

San Jose se je z obema morebitnima nasprotnikoma letos srečal po dvakrat. Oba je v gosteh premagal, doma pa jima priznal premoč. Prva tekma finala bo v noči na torek.

Liga NHL, 25. maj (konferenčni finale):

San Jose Sharks : St. Louis Blues 5:2 /4:2/
Pavelski 4., Ward 26., 44., Donskoi 49., Couture 60.; Tarasenko 52., 57.

// - izid v zmagah, igrali so na štiri po sistemu 2-2-1-1-1

Ne spreglejte