Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 10. 2012,
10.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 21. 10. 2012, 10.57

8 let

Z večjo učinkovitostjo prekiniti "domači niz" Dunaja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Hokejisti Olimpije v 14. krogu lige EBEL ob 17.30 gostujejo pri drugo uvrščenemu Dunaju. Z večjo učinkovitostjo in boljšim izkoristkom 'power playa' bi "zmaji" tehtnico lahko prevesili na svojo stran.

"Zmaje" drevi čaka težak obračun z oklepniki iz avstrijske prestolnice, ki po dobri četrtini rednega dela lige EBEL trdno zasedajo drugo mesto. Dunajčani se nad začetkom nove sezone ne morejo pritoževati, saj so na 13. tekmah vknjižili enajst zmag in le dva poraza. Še več, na domačem terenu v letošnji sezoni sploh še niso izgubili. Morda bo prav "zeleno-belim" uspelo prekiniti uspešen niz domačih tekem, saj je za izbrance Bojana Zajca znano, da se letos bolje znajdejo v gosteh kot doma. Ljubljančani so namreč na šestih domačih tekmah zmagali le enkrat, iz sedmih gostovanj pa so se vrnili s tremi zmagami. Da bi še kako potrebni "dunajski točki" prišli v Ljubljano, bo potrebno izboljšati učinkovitost in igro z igralcem več, ki "zmajem" ne steče že vse od začetka sezone.

"Fantje imajo res veliko priložnosti, a ne vem, zakaj pak ne gre notri. Če ti nekaj časa kljub številnim priložnostim ne uspe zadeti, moraš vztrajati naprej. Ne smemo vreči puške v koruze," o mnogih priložnostih, ki si jih Ljubljančani priigrajo, a ob tem paka ne uspejo spraviti za hrbet nasprotnikovega vratarja, razmišlja ljubljanski trener.

Nocoj bo izkoristek 'power playa' zelo pomemben, čeprav statistika igre z igralcem več ne govori hokejistom izpod Rožnika v prid. Izkoristek številčne premoči "zeleno-belih" je 16,4 %, s čimer so na skromnem enajstem mestu. Njihovi avstrijski nasprotniki pa na lestvici učinkovitosti ob igralcu več zasedajo tretje mesto, saj so v tej sezoni izkoristili skoraj vsak četrti 'power play'. Branilec Igor Cvetek, ki je na petkovi tekmi z Dornbirnom sicer zadel ob igralcu več, se strinja, da bo potrebno številčno premoč večkrat izkoristiti: "Vsakega power playa ekipa sicer ne more izkoristi, mi poskušamo po naših najboljših močeh, a nam žal ne uspeva. V bodoče bomo morali to popraviti, delati bomo morali na naši efektivnosti." Bojan Zajc pa se zaveda, da bo do ugodnega rezultata vodila tudi borbenost do zadnjega piska sirene, ki so jo "Zmaji" pokazali na zadnji domači tekmi proti Dornbirnu, ko so s požrtvovalnostjo predvsem v zadnji tretjini poskušali tekmo odločiti v svojo korist, a se jim ni izšlo: "Borbenost do konca. To je edina svetla točka, da gremo naprej, da gremo borbeno na Dunaj."

Ne spreglejte