Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 9. 2012,
15.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 1. 9. 2012, 15.54

8 let

Z Jesenic pobegnila Ankerst in Erman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kot posledica zadnjega dogajanja na Jesenicah, v prihajajoči sezoni so odpovedali sodelovanje v novoustanovljeni mednarodni hokejski ligi, sta iz jeseniškega kluba odšla že prva hokejista.

Hokejista Jaka Ankerst in Matevž Erman sta še na nedavnem poletnem turnirju branila barve Jesenic, vendar pa zaradi ne nastopanja Jesenic v ligi Inter-National League (INL) zapuščata klub, ki hokejistom ne more nuditi niti podpisa pogodbe.

Triindvajset branilec Matevž Erman je svojo hokejsko pot pričel na Bledu. V zaključku sezone 2006/07 je okrepil kranjski Triglav nato pa se je preselil prek luže, kjer je v ligi EJHL oblekel dres Valley Jr. Warriors. Po enem letu se je vrnil v domovino in zaigral za Jesenice. Jeseniške barve je tudi branil pretekli dve sezoni, predlani pa je z njimi tudi osvojil naslov državnih prvakov Slovenije. Uradna spletna stran hokejskega kluba Olimpije navaja, da bi Erman v dresu ''zeleno-belih'' naj debitiral že danes na prijateljski tekmi s SAPO.

Jaka Ankerst prav tako izhaja iz blejske šole hokeja. V domačem moštvu je igral vse do sezone 2007/08, ko se je, tako kot Erman, tudi on odpravil v severnoameriško mladinsko ligo EJHL, kjer je zaigral za New York Apple Core. Kmalu se je vrnil nazaj na Bled, za katerega je nato nastopal tri sezone. Konec sezone 2009/20120 je, po izpadu Blejcev iz Slohokej lige, okrepil HDK Stavbar Maribor, s katerim se je veselil naslova zmagovalca tekmovanja. Iz Maribora ga je pot vodila v francoski Briançon, kjer bodo v prihajajoči sezoni igrali trije Slovenci ( Jakob Milovanovič, Bostjan Goličič in Mitja Šivic). Preteklo sezono pa je Jaka Ankerst igral za Acroni Jesenice v ligi EBEL in slovenskem državnem prvenstvu. Treningom slovenskega državnega prvaka naj bi se Jaka Ankerst pridružil v torek.

Ne spreglejte