Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 4. 2011,
13.26

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Matjaž Kopitar svetovno prvenstvo

Petek, 29. 4. 2011, 13.26

8 let, 1 mesec

Vznemirjenje malo umiriti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenija na svetovnem prvenstvu v Bratislavi nima debitantov le med igralci, kot selektor se bo Matjaž Kopitar namreč prvič preizkusil med elito, kjer je sicer že opravljal vlogo pomočnika trenerja.

''Risi'' bodo danes proti Slovakom zaigrali na svojem šestem prvenstvu elitne divizije, na slednjih je doslej skupaj nastopilo 48 reprezentantov, v Bratislavi pa čaka na svoj debi trinajsterica mladih reprezentantov.

Do prvih nastopov med elito ne bo prišlo le v igralskem kadru, kot selektor bo v najvišjem razredu debitiral Matjaž Kopitar, ki je dvakrat sicer že opravljal vlogo pomočnika, in sicer leta 2005 v Avstriji in 2008 v Kanadi. Enako bo s pomočnikom slednjega, Nik Zupančič je kot igralec zaigral v eminentni družbi leta 2002, tokrat pa se bo preizkusil v trenerski vlogi. ''Vodenje izbrane vrste med elito je izziv za vsakega, zame kot Slovenca je to čast. Potrudil se bom po najboljših močeh in upam, da bomo na koncu vsi zadovoljni,'' je pred svojim debijem dejal slovenski selektor.

Med vratnicami bo začel Kristan

Slovenski strokovni štab je imel v četrtek zvečer težko nalogo, saj je moral določiti dvojico, ki bo predtekmovanje spremljala na tribuni, tja se bosta preselila branilec Žiga Pavlin in napadalec Jaka Ankerst.

Znan pa je tudi vratar, ki bo začel obračun proti Slovakom, med vratnicami bo priložnost dobil Robert Kristan. Kot že omenjeno, je bo več kot deset igralcev prvič nastopilo med elito, o utripu v garderobi, pa je Kopitar dejal: ''Videlo se je, da so fantje pred začetkom vznemirjeni, morda celo preveč in to bo potrebno vse skupaj kar malo umiriti. Včasih namreč v preveliki želji 'pregoriš', sicer se tega ne bojim, saj se zavedam, da se jim bo to dalo dopovedati. Tako da proti Slovakom pričakujem, da bo vse tako, kot bi moralo biti. Želim si, da odigramo po najboljših močeh, glede rezultata pa ne želim preveč razpredati. Če bomo odigrali po najboljših močeh in ne bomo preveč spoštovali nasprotnika, v tem primeru smo lahko zadovoljni vsi.''

Ne spreglejte