Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 1. 2013,
12.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

hokej Jan Muršak

Ponedeljek, 7. 1. 2013, 12.21

8 let

VIDEO: "Morda še kdaj oblečem zeleni dres"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Jan Muršak in Anže Kopitar se v prihodnjih dneh vračata onkraj Atlantika, kjer se bodo kaj kmalu začele tekme skrajšane sezone lige NHL. Zeleni "zmaj" je nad začetkom najmočnejše lige navdušen.

Po več kot 110 dneh, štirih mesecih in 625 odpovedanih tekmah se bo vendarle začelo. Kdaj točno bodo hokejisti najmočnejše lige spet okusili slast ledenih ploskev NHL-a, bo znano v prihodnjih dneh, a zadnji dan je 19. januar. Evropsko avanturo sta tako končala Jan Muršak, član Detroit Red Wings, ki je navduševal navijače ljubljanske Olimpije, in Anže Kopitar, ki je s hokejskimi veščinami poskrbel za veselje privržencev švedskega drugoligaša More IK.

Zeleni "zmaj" si bo spet nadel rdeča krila

Najučinkovitejši NHL-ovec razširjenega avstrijskega prvenstva Jan Muršak, ki je na 30 odigranih tekmah za Olimpijo statistiko obogatil s kar 47 točkami, se je poslovil v velikem slogu. Na drugi tekmi zimske klasike na Plečnikovem štadionu je za slovo vknjižil še dva zadetka in podajo ter po tekmi doživel aplavz in vzklikanje njegovega imena večtisočglave množice. "Danes je bilo res lepo igrati, občinstvo je bilo neverjetno, spodbujali so nas vso tekmo, bili so naš sedmi igralec. Bilo je res super zaključiti tukaj zunaj za Bežigradom. Izkušnja pri Olimpiji je bila zame zelo pozitivna, na koncu se je izkazalo, da je bila Olimpija prava ekipa, zelo sem vesel, da sem se odločil zanjo, saj sem tukaj dobil vse, kar sem si želel. Ljudje so me zelo dobro sprejeli in morda bom še kdaj nosil ta zeleni dres,'' je po tekmi misli o začasni ekipi in ljubljanski izkušnji strnila 39-ica.

Odločitev o načelnem dogovoru, ki je prišel s sobote na nedeljo, ga je sicer presenetila, a veselja, da se liga začenja, ne skriva, (že večkrat je namreč poudaril, kako rad bi, da se NHL začne, saj ima pogodbo le še do konca letošnje sezone): "Ko je prišlo do tako hitrega dogovora, sem bil presenečen, nisem pričakoval tako hitrega razpleta, ampak seveda tudi vesel. Pred tekmo sploh nisem mogel spati. Zdaj komaj čakam, da se začne, in upam, da lahko to formo prenesem na ono stran Atlantika." Prav dolgo mu ne bo treba čakati, saj odpotuje že čez dan ali dva. "Odhajam v torek ali sredo, saj naj bi se 'kamp' začel že v petek ali soboto," je o odhodu dejal Muršak. Dotaknil se je še borbe za mesta v ekipi, ki bo huda, a verjame, da mu velika minutaža, ki jo je imel v Olimpiji, lahko le koristi: "Kondicijsko sem zelo dobro pripravljen, a v Detroitu bo to drugače. Tam bom lahko vesel, če bom igral deset minut na tekmo, še prej pa me čaka borba za mesto v ekipi. Vsakič, ko sem na ledu, moram pač pokazati, česa sem zmožen."

Kljub izpolnitvi želje, da spet obleče dres ''rdečih kril'', bo pogrešal sproščenost iz ljubljanske garderobe: "Tukaj je vse bolj sproščujoče, igralci so res dobra 'klapa', veselo je tudi v garderobi. V Detroitu je namreč vse bolj mirno, saj je veliko starejših igralcev, ki imajo že družine in so bolj resni. A kdo ve, morda pa še kdaj zaigram za Ljubljano."

Ne spreglejte