Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 6. 2014,
10.13

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

liga NHL Vancouver Canucks Pittsburgh Penguins Florida Panthers Gerard Gallant Willie Desjardins

Nedelja, 22. 6. 2014, 10.13

4 leta, 3 mesece

Vancouver pingvinom "speljal" trenerja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Willie Desjardins je trenutno med bolj zaželenimi strategi onkraj Atlantika. Želeli so ga pri Pittsburghu, a bo "da", kot kaže, rekel Vancouvru. Z novim trenerjem tudi floridski panterji.

Te dni v ligi NHL ni pestro le na igralski tržnici, pač pa tudi na trenerski. Pred dnevi je Carolina Hurricanes za novega trenerja imenovala Billa Petersa, zdaj so po poročanju kanadskega TSN zamenjavo za Johna Tortorello, ki v prvem letu delovanja pri kanadski ekipi Vancouver Canucks ni našel poti do končnice – Vancouver je brez izločilnih bojev ostal po petih sezonah. Na trenerski klopi ga bo zamenjal – če bo šlo vse po zamišljeni poti – Willie Desjardins .

Kanadčana so v svojo vrsto poskušali zvabiti tudi pingvini iz Pittsburgha, ki so obstali v konferenčnem polfinalu, a se jim načrti niso izšli. "Poskušali smo ugoditi njegovim željam, ampak mislim, da so bile njegove misli že v Kanadi," je o Desjardinsu dejal Jim Rutherford, generalni menedžer Pittsburgha, ki mrzlično išče nekoga, ki bo prevzel taktirko iz rok pred tedni odstavljenega Dana Bylsme.

Willie Desjardins je zadnji dve sezoni deloval v ligi AHL, kjer je vodil klub Texas Stars (podružnica Dallas Stars) in ga v končani sezoni popeljal do naslova prvakov in Calderjevega pokala. Ima pa 57-letnik tudi nekaj izkušenj s severnoameriško hokejsko ligo, in sicer je med sezonama 2010/2011 in 2011/2012 pri Dallasu opravljal vlogo pomočnika trenerja.

Florida po boljše čase z Gallantom

V novo sezono pa se z novim trenerjem podajajo tudi hokejisti Florida Panthers, in sicer jim bo poveljeval Gerard Gallant. "Veseli nas, da lahko pozdravimo Geralda kot glavnega trenerja. Gre za izjemno osebo z močno strastjo do igre, ki že ima izkušnje z vodenjem NHL ekip. Je odličen učitelj in motivator, z vodstvenimi sposobnostmi in znanjem, potrebnim za vodenje našega moštva," je nad prihodom Gallanta – zadnji dve sezoni je bil pomočnik pri Montrealu, pred tem pri New York Islanders, kot glavni trener v ligi NHL pa je deloval pri Columbusu – navdušen generalni menedžer floridskega kluba Dale Tallon.

Ne spreglejte