Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 12. 2012,
18.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 14. 12. 2012, 18.23

8 let

Usodni so bili kazenski streli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska hokejska reprezentanca je na turnirju evropskega izziva v Lyonu še drugič izgubila, potem ko je Danska po streljanju kazenskih strelov slavila z 2:1.

Prvi del tekme z Danci je minil zelo podobo kot uvodno srečanje s Francozi. Slovenci so sicer navidezno igrali v nekoliko podrejenem položaju, ves čas pa so čakali na svoje priložnosti. Danski način igre je tudi tokrat slonel na obilici drsanja in na trdnosti v medsebojnih dvobojih. Zamenjave v posameznih peterkah so prinesle nekaj sprememb, predvsem v prvi navezi z bratoma Kopitar se je precej dobro znašel Rok Leber, ki je zelo dobro sledil predvsem domiselni igri Anžeta Kopitarja, ki je znova skrbel za nekaj podaj. Prav Anže pa je sprožil prvi strel proti danskim vratom, preveč po sredini, Simon Nielsen pa je bil na mestu. Sledil je poskus Selana iz četrtega napada, nao pa je še pred prejetim golom Anže Kopitar na diagonali našel branilca Blaža Gregorca, ki se je preselil v prvo peterko, Nielsen pa je bil znova na mestu. Gol je padel iz nepotrebne napake, ko se je začelo zamujati na levi strani obrambne tretjine. Branilec Hersby je komaj rešil ploščico, po močnem strelu se je le ta odbila od enega slovenskih igralcev, nenadejano prišla do Stefana Lassna, ki jo je neoviran pospravil za Pintaričev hrbet. Sledilo je povsem izenačeno srečanje, še enkrat znova pa so v končnicah napadov pri "risih" svoje opravile izkušnje.

Druga tretjina najboljša za zdaj

Druga tretjina tekme z Danci je bila vsaj za zdaj najboljša slovenska na tem turnirju. Več kot očitno so se fantje učili dobesedno iz minute v minuto in z izjemno disciplino držali Dance v stalni pripravljenosti. Pri fantih s severa na tem turnirju igra deseterica, ki jo bomo zagotovo videli tudi februarja v Vojensu. Boštjan Goličič je v drugem napadu igral precej bolj sproščeno kot prvi dan v prvem. Zelo blizu gola je bil že v uvodu v drugo tretjino, nakar si je izključitev privoščil Žiga Jeglič, ki mu doslej v Lyon ne gre vse po načrtih, kot da bi močno pogrešal soigralca v napadu Tičarja in Saboliča. Večji del igre z igralcem manj je branila prva peterka brez Gašperja Kopitarja in se tudi obranila. Tretja napadalna trojka kjer se je Berčiču in Kuraltu tokrat priključil Kralj je tudi nekajkrat svoje opravila zelo dobro, ob akciji Jana Berčiča pa je sredi tekme prišlo do nove danske izključitve, kateri je sledila še ena, ko je strelec gola nepravilno oviral Dolinška. 38 sekund je bila na voljo igra z dvema igralcema več in izbranci Matjaža Kopitarja so bili uspešni. Anže je po nekaj sekundah v svojem izjemnem, mirnem slogu potegnil proti sredini in takoj streljal. Nielsen je njegov strel še ubranil, izmenjavi podaj, ki so sledile pa ni več sledil. Vse do drugega odmora je bila igra na obeh straneh podrejena obrambnim nalogam, ki so jih tako eni kot drugi zelo dobro opravili. Ob tem pa sta svoje dodala še vratarja Pintarič in Nielsen.

Razmišljali, kako zadržati prigarano

V zadnji tretjini igre so Slovenci vse bolj razmišljali o tem, kako zadržati prigarano, manj jih je zanimal napad. Matija Pintarič je bil vse bolj zanesljiv. Najprej je popravil napako Pavlina, ko je Stankova odlično pokrival Gregorc. Bombi Bodkerja z modre črte pa je "Pinta" mirno umiril. Sledila je še kombinacija Dancev ob levi vratnici, po strelu Storma pa je bil slovenska hobotica znova na mestu. Podaljšek se je začel z izključitvijo branilca Pavlina, ko so trije Slovenci v polju izmenično družno in uspešno branili svoja vrata. Priložnost tekme pa je tik pred koncem zapravil Boštjan Goličič, ki je po podaji Jegliča sam prišel pred Simona Nielsna, najboljši Danec na tekmi pa je prebral namero "Golice". Pri izvajanju kazenskih strelov so Anže Kopitar, Luka Bašič in Žiga Jeglič svoje zapravli, Morten Madsen pa je v tretjem poskusu Dancem zagotovil še drugo zmago po izvajanju kazenskih strelov. Jutri bo Slovenija turnir zaključila z Latvijo, kot kaže pa bosta po polovio tekme v vratih dobila Pintarič in Krošelj.

Ne spreglejte