Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 4. 2008,
13.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 5. 4. 2008, 13.26

8 let

Terlikar: Gremo na zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Spočiti in motivirani Jeseničani so v finalu letošnjega državnega hokejskega prvenstva že vknjižili prvo zmago, drevi pa ne razmišljajo o ničemer drugem kot povečanju prednosti.

Skrivnosti ni. Utrujeni hokejisti ZM Olimpije bodo drevi odigrali še četrto tekmo v štirih dneh, zato je taktika domačih Železarjev jasna. Z visokim tempom še enkrat zlomiti večne tekmece. "Vidi se, da so utrujeni, zato nadaljujemo z istim tempom naprej, z isto disciplino, mogoče bomo potrebovali le več zbranosti," pravi jeseniški napadalec Gregor Polončič, ki se je v petek po dolgem, dolgem postu spet vpisal med strelce.

"Enomesečni počitek se nam očitno ne pozna, saj smo trdo trenirali. Ne smemo pa se še obnašati kot šampijoni, zmagali smo šele na eni tekmi. Olimpija bo zagotovo popravila svoje napake, zato pričakujem še eno trdo tekmo," pa 'Polonca' vseeno umirja previsoka pričakovanja. V petek v dvorani Podmežakla ni bilo tako vroče kot bi si domači oklepniki morda želeli, a že danes bi moral gorenjski hokejski hram pokati po šivih. "Tudi navijači so nekaj časa mirovali, zato je malce padla ta hokejska evforija, a na Jesenicah je pač tako, da ko enkrat premagaš Olimpijo, bo dvorana vedno polna," razlaga Polončič.

Spočiti in motivirani proti utrujenim in izpraznjenim

V prenovljenem sistemu igre pod katerega se je podpisal novi jeseniški trener Doug Bradley, se je očitno odlično znašel tudi Anže Terlikar, ki je v petek Zmajem zabil dva gola, tudi on pa ne razmišlja o prav ničemer drugem kot še eni gladki zmagi: "Gremo na zmago. Igrali bomo 'na polno', računamo pa tudi na čim večje število gledalcev."

Spočiti in motivirani proti utrujenim in izpraznjenim. To je motiv, ki se ga v tem nerazumno natrpanem urniku finala DP pač ne da spregledati, a si Železarji s tem ne belijo glav. "To, da nismo imeli tekem, zagotovo ni prednost, res pa je tudi, da je lahko slabo tudi, če jih je preveč. Utrujenost se Ljubljančanom pozna, a to je njihov problem. Lahko bi tudi že prej zaključili polfinale," je tako kot na ledu tudi v izjavah neusmiljen Terlikar.

Druga tekma finala se danes prične ob 19. uri, tretja in četrta tekma pa bosta sredi naslednjega tedna v Ljubljani.

Ne spreglejte