Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 11. 2014,
17.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NHL New York Rangers

Ponedeljek, 3. 11. 2014, 17.46

8 let

Tarasenko junak zmage nad podprvaki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
New York Rangers so v ligi NHL doživeli poraz v domači dvorani Madison Square Garden. Po kazenskih strelih s 3:4 so klonili proti St. Louis Blues, ki so prišli še do pete zaporedne zmage.

Junak večera je bil Vladimir Tarasenko, ki je odločil tekmo v tretjem krogu kazenskih strelov, že pred tem je zbral gol in podajo.

Hokejisti St. Louisa, za katere je bila to še osma zmaga v zadnjih devetih obiskih dvorane Madison Square Garden, so sicer še sedmo tekmo zapored igrali brez kapetana Paula Stastnyja, ki ima poškodovano ramo.

"Današnja zmaga je za nas res velika. To je bila tekma, na kateri smo se morali za zmago res nagarati. A na vse napade tekmecev v drugi in tretji tretjini smo našli odgovor," je po tekmi dejal vratar gostov Brian Elliott, ki je samo v uvodni tretjini ubranil 36 strelov, temu pa je dodal še podajo. Za goste je kazenski strel zadel še Alexander Steen, v rednem delu, ko je St. Louis zapravil prednost 2:1, pa sta zadela Patrik Berglund in Jay Bouwmeester.

"V uvodni tretjini smo brez dvoma igrali najslabše v sezoni. A v drugi smo popravili igro. Naš najboljši mož na ledu je bil danes vratar," je po tekmi dejal trener St. Louisa Ken Hitchcock.

Rangerji so po porazu proti Winnipegu še drugo tekmo zapored izgubili doma po kazenskih strelih. "Igramo dober, čvrst hokej. Zadnji dve tekmi smo sicer izgubili po kazenskih strelih, a iz tega ne bi delal drame. Pri izvajanju kazenskih strelov moraš pač imeti tudi kanček sreče," je dejal trener domačega moštva Alain Vigneault in dodal: "Nedvomno delamo korake v pravo smer."

Rangerjem je podaljšano igro priigral Martin St. Louis z izenačujočim zadetkom v zadnji tretjini, za vodstvo z 1:0 pa je v uvodni gol na tekmi dosegel Chris Kreider. Vratar Cam Talbot, ki je še drugič v sezoni v vratih zamenjal Henrika Lundqvista, je zaustavil 31 strelov.

Ne spreglejte