Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 12. 2011,
21.57

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

risi

Četrtek, 15. 12. 2011, 21.57

7 let, 12 mesecev

''Severne medvede'' spravili v zimski spanec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Prvi obračun mednarodnega prijateljskega turnirja v Tivoliju med Slovenijo in Norveško so zaznamovale številne kazenske minute, zmage pa so se veselili s 4:1 ''risi''.

Obračun z Norvežani si je ogledalo še manjše število gledalcev kot s Švico, naknadno pa sta bila kot glavna sodnika delegirana Borut Lešnjak in Aleš Fajdiga, saj sta imela prvotno mišljena Luka Kamšek in Aleš Škofic prometno nesrečo. Med vratnicami je tokrat dobil priložnost Andrej Hočevar, zaigrali pa so tudi David Rodman, Miha Brus in Matevž Erman. Slednja sta bila v sredo na tribuni, prvi pa je šele prispel v Slovenijo. Na tribuni so ostali Gašper Krošelj, Žiga Grahut in Jure Dolinšek, soigralce pa je že zapustil Anže Ropret, ki bo moral na operacijo rame.

Hitro vodstvo Slovenije

Tekma se je začela za slovenske fante odlično, hitro so prišli do strela prek Žige Jegliča, ob koncu prve minute pa je po dobljenem metu ploščka ta prišel do Sabahudina Kovačeviča, ki je s strelom s prve ukanil vratarja Larsa Haufena med nogami. V 4. minuti so gostje imeli igralca več, sprožili en strel, a je bil Hočevar na mestu. Slednji je imel nekaj več delam med sedmo in 11. minuto, ko je ukrotil tri nevarne poizkuse.

V 13. minuti je sledil protinapad, Eric Pance je sprožil strel, si plošček priboril še enkrat, a v drugo meril previsoko. Že minuto zatem je smer ploščka preusmeril Edo Terglav, ta je preletel vratarja, a ga je pred golov črto odbil norveški igralec. V 14. minuti je prišlo do izenačenja, ko so imeli Skandinavci ''power-play''. Mats Froshaug je preigral dva igralca, nato pa matiral še slovenskega vratarja. Ob koncu prvega dela igra je do igralske premoči enega igralca prišlo tudi na strani Slovenije, igralci tega niso uspeli kaznovati.

Dva zadetka ''risov'' in boksarki vložki Začetek druge tretjine so zaznamovale izključitve, v vsega treh minutah in pol sta si ekipi skupaj prislužili za 16 kazenskih minut, preskočile so tudi iskrice, Greg Kužnik je dobro prijel nasprotnega igralca, a se ga usmilil. Situacijo štirih igralcev proti trem so Slovenci kaznovali z zadetkom, David Rodman je skušal podati na drugo vratnico, a se mu je plošček odbil nazaj na palico, sledil je strel na prvo vratnico in zadetek. Je pa še pred tem, v 23. minuti, po strelu Jonasa Hoolsa rešila Hočevarja vratnica. V 27. minuti so imeli ''risi'' znova igralca več, tokrat niso bili uspešni, na drugi strani so Norvežani resneje zagrozili v 31. minuti, v gneči pred vrati je plošček na drug konec igrišča poslal domači branilec.

Druga tretjina se je vlekla kot jara kača, prekinitev je bilo ogromno, vedno bolj pa so preskakovale iskrice. Na klop sta namreč morala Tomaž Razingar in igralec Norveške, nato pa je Slovenija ob igralcu več prišla do vodstva s 3:1, z zares lepo akcijo. Rok Tičar je podal do Mitje Robarja, ta pa je na drugi strani našel Roberta Saboliča, ki je povišal na 3:1. Sledil je prvi zares konkreten pretepaški obračun med Žigo Pancetom in Tommyjem Kristiansem, oba sta morala pod prho.

Ritem nekoliko popustil Zadnji del igre so ''severni medvedi'' začeli z igralcem več, Slovenci pa so se brez težav obranili. Nedolgo zatem so imeli enako situacijo izbranci Matjaža Kopitarja, ki pa so bili prav tako neuspešni. V 47. minuti sta hiter protinapad izvedla Eric Pance in David Rodman, slednjemu je vratar strel obranil. Kljub igralcu manj se je deset minut pred koncem ponudila priložnost Sloveniji, po podaji Žige Jegliča je Tičar za las zgrešil cilj. Ritem igre je v tem delu igre kar malo popustil, moštvi sta si sicer pripravili nekaj priložnost, a nič kaj omembe vrednega. Pet minut pred koncem je imel Sabolič lepo priložnost za svoj drugi zadetek na tekmi, a je iz neposredne bližine streljal neposredno v vratarja. Proti koncu obračuna so Norvežani pritisnili in dve minuti pred koncem potegnili iz gola vratarja, kar pa se jim ni obrestovalo, saj je David Rodman zadel prazno mrežo.

Ne spreglejte