Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 4. 2013,
21.02

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

risi Slovenija Kazahstan

Sreda, 10. 4. 2013, 21.02

7 let, 12 mesecev

Šah-mat v 32 sekundah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Podobno kot proti Italiji imajo hokejisti Slovenije tudi proti Kazahstanu polovični izkupiček. Po včerajšnjem porazu so namreč danes veselili zmage z 2:1. Do obeh zadetkov so prišli v 32 sekundah.

Na četrti pripravljalni tekmi pred svetovni prvenstvom elitne divizije na Švedskem je imel selektor Matjaž Kopitar na voljo dva nova igralca. V torek sta se izbrani vrsti namreč priključila Olimpijina Aleš Mušič in Žiga Pance, vendar na prvi tekmi še nista dobil priložnosti. Na tribuno so se preselili Luka Kalan, Peter Bizalj in Gregor Koblar. Do spremembe pa je prišlo tudi med vratnicami, začel je Andrej Hočevar, na klopi pa je sedel Luka Gračnar, ki pa je v tretji tretjini dobil priložnost.

Atraktivnih potez malo, veliko več grobosti

V uvodnih minutah vratarja nista imela veliko dela, igra se je selila iz tretjine v tretjino, v 4. minuti pa je kazahstanski igralec udaril Roberta Saboliča, ki pa čakal s povračilnim ukrepom in od zadaj spravil nasprotnika na tla. Jevgenij Blohin je želel obračunati s slovensko 55, a so mu to preprečili soigralci slednjega in sodniki.

Tudi nadaljevanje je bolj kot z atraktivnimi potezami poskrbelo s številnimi naleti, igralci se niso prav nič čuvali in bili pozorni na morebitne poškodbe, pa čeprav je šlo za pripravljalno tekmo. Tako je bilo v 13. minuti znova vroče ob klopi Kazahstana, ko so trije igralci slednjega ob ogrado potisnili igralca Roka Leberja. Ta se je odzval z udarcem enemu izmed nasprotniku, nato pa ga prejel kar sam s klopi s strani Maksima Semenova, ki si je z vložkom prislužil pot v slačilnico. Sicer so imeli ''risi'' kar trikrat igralca več, vendar pa s težavo prihajali do strela, tako da so se kazahstanski oklepniki ubranili brez večjih težav. Mreži se v prvem delu nista zatresli. No, ne čisto. V 4. minuti je po levi strani pobegnil Žiga Pance, streljal, vratarju pa se je plošček izmuznil čez golovo črto, a kaj ko je eden izmed sodnikov že pred tem piskal, saj je mislil, da je plošček pokrit.

Spiridonov s filigransko natančnim strelom za 1:0

Moška, telesna igra se je nadaljevala tudi v drugi tretjini, le da ni bilo več toliko umazanih udarcev, kar se je odrazilo le na eni izključitvi. Ritem igre je bil na visoki ravni, številni prehodi iz ene tretjine v drugo, vendar pa malo resnih priložnosti. Igralci obeh ekip so bili namreč dobro pozorni na podajo pred strelom in so jo preprečili ali pa blokirali strel. Bilo je tudi veliko manj prekinitev kot v prvem delu, tako da se je tretjina hitro končala.

V 29. minuti je prišlo do prve in edine izključitve v drugi tretjini, na kazensko klop je moral Konstantin Savenkov, ''risi'' so prišli do ene izjemne priložnosti, ko je po tleh streljal Robert Sabolič, gostujoči čuvaj mreže pa je z zadnjimi močno strel odbil v kot. Kazahstanci so bili v nadaljevanju nekoliko konkretnejši, v 32. in 33. minuti so izpeljali tudi nevarna protinapada, ki pa ju je Hočevar ubranil. Najprej je po levi pobegnil Konstantin Romanov, v drugo pa po desni Andrej Spiridonov. Če slednji ni bil uspešen prvič, pa je bil v drugo. Tri minute pred iztekom drugega dela so gostje ukradli plošček, ga z dvema podajama pripeljali v napadalno tretjino, nato pa je leve strani z natančnim strelom na prvo vratnico v polno zadel prav Spiridonov.

Gračnar, ki je med vratnice vstopil v zadnji tretjini (te ni odigral Gašper Kopitar, ki je prejel plošček v nogo in odšel na slikanje), je prvič uspešno posredoval v 42. minuti. Nedolgo zatem nov ''power-play'', ki pa je prav tako kot dosedanji ostal neizkoriščen. Sledila je že videna igra brez izrazitejših priložnosti, v 48. minuti pa je dvakrat posredoval Gračnar. Najprej je zaustavil poskus z modre črte, nato pa še s srednje razdalje. Tudi gostujoči čuvaj mreže je nedolgo zatem zaustavil strel Žige Panceta s sredine krogov, v 50. pa je po levi prodrl Gal Koren, sprožil močan strel in zatresel mrežo Kazahstana. Malo številčni navijači pa so lahko ostali na nogah, le 32 sekund kasneje je prišlo do vodstva z 2:1. Podajo pred vrata je v gol preusmeril Urbas. Kazahstanci so nato začeli loviti izenačenje, vendar pa so jih ''risi'' dobro zaustavljali in si tudi sami pripravili priložnosti. Mreži se nista več zatresli, tako da sta se tekmeca razšla s skupnim izidom ena proti ena v zmagah.

''Rise'' sedaj čakajo še treningi do petka, nato pa jim bo selektor dal prosto do ponedeljka. Prihodnji petek in soboto jih čakata še zadnji preizkušnji v Sloveniji, obakrat bo nasprotnik Avstrija.

Ne spreglejte