Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 4. 2010,
21.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 1. 4. 2010, 21.31

8 let

Rok Tičar: Ponoviti sredino predstavo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Hokejisti Acroni Jesenic so na peti tekmi finala letošnjega državnega prvenstva pokazali izvrstno predstavo. Veselili so se visoke zmage in v petek lahko že dvignejo pokal.

"Zadali smo si jasen cilj, premagati Olimpijo na domačem terenu. Krenili smo odločno in povedli," se brezkompromisnega začetka pete tekme spominja jeseniški napadalec Rok Tičar, vesel predvsem tega, da njegova ekipa vodstva ni zapravila: "V garderobi nam je trener dal navodila, in nam zabičal, da vodstva nikakor ne smemo izpustiti iz rok. Nadaljevali smo dobro in igralcem Olimpije ni preostalo drugega, kot da nas do konca tekme gledajo v hrbet."

Po precej klavrnem začetku finalne serije, ko so Železarji sicer bolj kot ne srečno na prvi tekmi izvlekli zmago, nato pa bili dvakrat deležni prave hokejske lekcije, so v peti tekmi zablesteli in bržkone dokončno utišali kritike ter navdušili navijače. "Vse nam je šlo gladko. Igra v obrambi, 'power play', igral z igralcem manj, v kateri smo res grizli … Bolj smo si želeli zmage od Olimpije in uspelo nam je," nam je še povedal Tičar, o tezi, da Olimpija v sredo vendarle ni bila podobna sami sebi pa: "Ne vem ali so imeli slab dan, saj se z njimi in njihovimi težavami preprosto ne ukvarjamo. Osredotočeni smo na svojo igro in prepričan sem, da je bila njihova slaba predstava posledica naše dobre igre."

Vseeno pa si tudi po tako dominantni predstavi, kot so jo v sredo prikazali rdeči oklepniki, na Gorenjskem bržkone nihče še ni oddahnil. Tudi strelec treh zadetkov v velikem finalu ne pričakuje, da se jim bo osma zvezdica kar sama prišila na dres: "V petek bi bilo v Ljubljani lepo ponoviti tako predstavo, mislim pa, da bo tekma v Tivoliju povsem drugačna. Olimpija se zagotovo še ni predala." Kljub temu, da je po sredini tekmi prav rdeči 89 zaželel končnega uspeha v prestolnici, pa ostaja previden: "Ne bi rad napovedoval, saj so te stvari vselej nehvaležne. Vsi vemo, kako nepredvidljive so lahko finalne tekme, upam pa, da bomo pokal prvakov vzdignili že pod Rožnikom."

Že jutri se tako lahko zaključi letošnji finale, ki je bil vsem težavam navkljub zanimiv in napet. Kako resno pa hokejisti jemljejo domačo lovoriko, pa bržkone dokazujejo tudi kazenske minute, ki so si jih igralci obeh moštev prislužili z boksarskimi vložki. Tudi ta, pa čeprav v hokeju načeloma nezaželen element, finalu in obračunom večnih tekmecev nasploh, doda prav poseben žar.

Ne spreglejte