Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 10. 2024,
18.55

Osveženo pred

47 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,17

Natisni članek

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca Rok Macuh

Ponedeljek, 28. 10. 2024, 18.55

47 minut

Za hokejskim napadalcem so zahtevni tedni

Rok Macuh se je po skoraj dveh mesecih vrnil na tekme: Upam, da se mi je to zgodilo zadnjič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,17
slovenska hokejska reprezentanca : Latvija, olimpijske kvalifikacije, Rok Macuh | Rok Macuh je na tekmi olimpijskih kvalifikacij utrpel pretres možganov, ki ga je iz tekmovalnega ritma oddaljil za skoraj dva meseca. | Foto Guliverimage

Rok Macuh je na tekmi olimpijskih kvalifikacij utrpel pretres možganov, ki ga je iz tekmovalnega ritma oddaljil za skoraj dva meseca.

Foto: Guliverimage

Slovenskega hokejskega napadalca Roka Macuha je nalet ukrajinskega tekmeca na dvoboju olimpijskih kvalifikacij za skoraj dva meseca oddaljil od tekmovalnega ritma. Štajerec, ki je ob tem utrpel pretres možganov, se je v petek v dresu češkega prvoligaša Olomouca vrnil na tekme in v pogovoru s tamkajšnjimi mediji izrazil upanje, da se mu kaj podobnega ne zgodi več. 

Slovenska hokejska reprezentanca se je konec avgusta in v začetku septembra, še preden so se začele klubske sezone, v Rigi potegovala za olimpijsko vozovnico. Po porazih z Latvijo in Francijo je še pred zadnjo tekmo z Ukrajino ostala brez možnosti za nastop na tekmovanju petih krogov 2026, ki bo v neposredni soseščini, v Italiji. 

In prav dvoboj z Ukrajino, ki rezultatsko ni imel več velike vrednosti, je močno ukrojil nadaljevanje sezone vse pomembnejšega člana reprezentance Roka Macuha. 27-letnik je v začetku zadnje tretjine po naletu ukrajinskega branilca nepremično obležal. Z ledu ga je odpeljalo zdravstveno osebje, Macuh pa se dogajanja ne spomni, saj je bil nezavesten. Po odhodu iz bolnišnice se je začelo okrevanje, njegovo najdaljše in najbolj mučno v karieri.

Glava preobčutljiva na svetlobo in zvok

Izpustil je vse septembrske pripravljalne tekme in 12 obračunov nove sezone češke Extralige. V petek se je s svojim Olomoucem vendarle vrnil v tekmovalni ritem in se veselil zmage (3:1) nad Mlado Boleslav. slovenska hokejska reprezentanca, Rok Macuh | Foto: www.alesfevzer.com Foto: www.alesfevzer.com

"Po pretresu možganov te še vedno boli glava, preobčutljiv si na svetlobo in zvok. En teden sem tako samo ležal doma in spal. Gre za zahtevno poškodbo, saj je težko povedati, ali si v redu ali ne. Upam, da se mi je to zgodilo zadnjič. Raje si zlomim nogo, kot pa doživim še en pretres možganov. Sem človek, ki mora vedno nekaj delati, biti v pogonu. Ko si zaprt doma, je neprijetno. Če si poškoduješ nogo ali roko, lahko še vedno kam greš, na večerjo ali kaj podobnega. Mene pa en mesec ni bilo nikjer. Seveda se potem pojavijo tudi črne misli, a poskušal sem se osredotočiti na to, da se bom zaradi te izkušnje vrnil še močnejši," je po petkovi vrnitvi zahtevne tedne za češke medije opisal Štajerec, ki je dvoboje svoje ekipe sprva spremljal na daljavo.

"Luči in hrup so mi delali preglavice"

"Gre za zahtevno poškodbo, saj je težko povedati, ali si v redu ali ne. Upam, da se mi je to zgodilo zadnjič." | Foto: www.alesfevzer.com "Gre za zahtevno poškodbo, saj je težko povedati, ali si v redu ali ne. Upam, da se mi je to zgodilo zadnjič." Foto: www.alesfevzer.com "Po pravici povedano prvi mesec sploh nisem hodil v dvorano. Luči in hrup tukaj so mi delali preglavice, zato sem ekipo raje gledal od doma," pravi napadalec, pri katerem z vrnitvijo niso želeli prehitevati: "Želel sem se počasi vrniti v hokej. Sprva sem poskušal z vadbo v fitnesu, veliko sem kolesaril. Ko sem videl, da so stvari v redu, sem šel na trening na led, tam pa delal proti vrnitvi na tekme in zdaj sem tu."

Zaradi dogodka iz Rige ne bo spreminjal načina igre, prav tako dodaja, da ga ne skrbi, da se mu pripeti kaj podobnega: "Če bi razmišljal o tem in pazil na to, da se mi ne bi nič zgodilo, potem raje ne bi igral več hokeja. Izkoristiti moram potencial, igrati na polno."

Macuh se je na svoji drugi tekmi sezone v nedeljo prvič v tem tekmovalnem obdobju vpisal med strelce, a na koncu je bil edini, ki je uspel premagati vratarja vodilnih Pardubic. Njegovo moštvo je po 14 tekmah s sedmimi zmagami in prav toliko porazi na osmem mestu elitne češke lige.

slovenska hokejska reprezentanca
Sportal Priložnost bodo dobili predvsem igralci iz slovenskih klubov

Ne spreglejte