Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 12. 2012,
9.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Mark Cullen

Ponedeljek, 17. 12. 2012, 9.48

8 let

''Rdeči biki'': prihod in odhod

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pri Red Bull Salzburgu so ta vikend naredili dve rokadi v napadu. V soboto je moštvo zapustil Kanadčan Justin Keller, ki se je preselil na Dunaj, dan zatem pa ga je okrepil Američan Mark Cullen.

Salzburžani v tej sezoni trenutno zasedajo le deveto mesto, kar je veliko manj od pričakovanj vodstva kluba. V pretekli sezoni so izpadli v četrtfinalu EBEL, tako da bodo morali v tem tekmovalnem letu popraviti vtis. Moštvo, ki ima prijavljeno največ igralcev v celotni ligi, še naprej doživlja rokade v igralskem kadru. Teh sicer sedaj ne bo več toliko, saj se je v soboto zaključil rok, do katerega so ekipe lahko napravile neomejeno igralskih menjav.

Prav na omenjeni dan je Mozartovo mesto zapustil kar nekoliko presenetljivo kanadski napadalec Justin Keller. Slednji je na 29 tekmah dosegel 23 točk. Še bolj se je 26-letni krilni igralec znašel zadnji dve sezoni pri Linzu, za katerega je skupaj odigral natanko 100 tekem in dosegel 87 točk. Eden izmed glavnih razlogov za selitev v avstrijsko prestolnico so brez dvoma težave s poškodbami. Trener Tommy Samuelsson trenutno ne more računati na Maria Fischerja, Jonathana Ferlanda, Maria Seidla, Philippa Pinterja, Tonija Romana in Francoisa Fortiera. ''V zadnjih dneh smo kar veliko pogledovali proti igralski tržnici in iskali primernega napadalca. Keller je brez dvema srečen ulov. Gre za igralca, katerega kvalitete niso vprašljive. Sam si je želel zamenjati klub, mi pa smo to hitro izkoristili in ga pripeljali. Takšnega igralca vedno zadržiš. Mislim, da nam bo v veliko pomoč,'' je o novi okrepitvi dejal švedski strateg.

Pri Salzburgu nato niso dolgo objokovali odhod ostrostrelca, v nedeljo so namreč pripeljali Marka Cullena. Slednji je prejšnji teden dobil pri KHL ekipi VItjaz Čehov nogo. Na 23 tekmah je namreč zmogel le eno podajo, kar je bilo veliko premalo. Sicer pa je 34-letni napadalec zaigral tudi 38 tekmah lige NHL in zbral 17 točk. Največ časa je preživel v AHL, kjer je bil točkovno zelo uspešen. Na 622 obračunih je dosegel 480 točk.

Ne spreglejte