Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 1. 2008,
7.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 24. 1. 2008, 7.40

8 let

"Rdeča krila " uspešna v gosteh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V severnoameriški hokejski ligi NHL so v noči na četrtek odigrali tri tekme. Detroit nadaljuje uspešen niz, saj je v gosteh na zadnjih 10 tekmah zmagal kar devetkrat, tokrat je bil boljši od Anaheima.

Hokejisti z rdečimi krili na dresih so prepričljivi tako pred domačimi gledalci kot tudi v gosteh. Tokrat so v Anaheimu vknjižili že deveto zmago v zadnjih desetih tekmah v gosteh. Velik delež je k novemu uspehu doprinesel češki vratar Dominik Hašek s 24 obrambami, v napadu pa sta bila uspešna Američan Brian Rafalski in Finec Valtteri Filppula.

"Tekma je bila prav takšna, kot smo pričakovali. Nad nas so krenili zelo agresivno, toda mi smo odgovorili z enako mero. Med kluboma je veliko rivalstvo. Oni so prvaki lige in tudi igrajo kot prvaki. Lani so nas premagali v končnici, tudi sicer pa v tej dvorani nismo imeli ravno veliko uspeha. Torej je bila to za nas na nek način zelo pomembna tekma, dokazali smo jim, da jih lahko uženemo tudi na njihovem terenu," je dejal Hašek, ki bo 29. januarja dopolnil 43 let.

V Torontu je bil v središču pozornosti izkušeni Šved Mats Sundin, ki je domačim Javorovim listom zmago prinesel z zadetkom 29,2 sekunde pred koncem tekme. Z 21. golom v sezoni in skupno 544. se je 37-letni Sundin na 24. mestu večne lestvice izenačil z Mauriceom Richardom. Na drugi strani je največjo nevarnost za domačega vratarja predstavljal Rus Aleksander Ovečkin, ki je v Torontu zabil že svoj 39. gol v sezoni.

Vancouver je doma šele po kazenskih strelih strl odpor St. Louisa. Mož odločitve je bil Šved Daniel Sedin, ki je tako prekinil niz sedmih porazov svojega moštva. Blues je bil sicer blizu zmage, saj je po dveh tretjinah vodil z 2:1, ob tem pa statistika ni govorila v prid gostiteljev. Namreč, ti v letošnji sezoni niso niti enkrat zmagali, ko so zaostajali po dveh tretjinah. Tokrat pa jim je vendarle uspelo napraviti preobrat.


Liga NHL, 23. januar

Toronto Maple Leafs : Washington Capitals 3:2 Kilger, Sundin, Steen; Semin, Ovečkin

Vancouver Canucks : St. Louis Blues 3:2* Ohlund 2; Boyes, King

Anaheim Ducks : Detroit Red Wings 1:2 Pronger; Rafalski, Filppula

*- po kazenskih strelih

Ne spreglejte