Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 11. 2007,
11.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 30. 11. 2007, 11.44

8 let

Praznih rok iz Celovca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Jeseničani so se z vročega gostovanja v Celovcu, kjer so domači nujno potrebovali točki, vrnili praznih rok in razlika med Vienno in Jesenicami je spet tri točke.

Gorenjci so na Koroško pripotovali dobro razpoloženi in tudi z eno samo željo, z vnovičnim skalpom Celovčanov. Toda v prvih 20 minutah so jim domači prekrižali načrte, saj so dosegli dva zadetka, oba ob številčni prednosti. Resda je prvi na kazensko klop sedel domači igralec, a jeseniška bolezen ob številčni prednosti se je nadaljevala, v drugi polovici prve tretjine pa so železarji na klopi za kaznovane igralce presedeli kar deset minut in ob branjenju številčne prednosti potrošili precej moči. Edino pravo priložnost za Jeseničane pa je v 15. minuti, ob igralcu manj, zamudil Derek Bekar, potem ko je bil domači vratar Verner že premagan, plošček pa je z golove črte tik pred jeseniškim napadalcem izbil eden izmed domačih branilcev.

Premoč Jesenic ni obrodila sadov

Gostje so drugi del pričeli precej živahno, v polju so imeli premoč in bili veliko več časa pred domačimi vrati, toda poti do Vernerjeve mreže nikakor niso našli. Tudi številčna prednost, v drugem delu so imeli trikrat igralca več na ledu, ni prinesla spremembe rezultata, najbolj nevaren pa je bil z dvema močnima streloma Andrej Hebar. Domači so v drugem delu le redko prihajali pred vrata Andreja Hočevarja, ki je branil zelo zanesljivo, a ni mogel preprečiti zadetka za 3:0, saj so Železarji naredili grobo napako na modri črti svoje obrambe tretjine.

Ko je bil že po vsega 14 sekundah zadnjega dela izključen kapetan Dejan Varl, ki je zavoljo ugovora dobil še deset disciplinskih minut, so bile možnosti gostov za preobrat vse manjše. V branjenje vrat je bilo potrebno vnovič vložiti veliko energije, kar jim je tudi uspelo, v napadu pa se jim še vedno ni odprlo in vse bolj je bilo na dlani, da bodo Celovec tokrat zapustili praznih rok.

Ne spreglejte