Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 2. 2008,
22.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 13. 2. 2008, 22.22

8 let

"Polfinale vsekakor dosegljiv"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V četrtek hokejiste jeseniškega Acronija čaka najpomembnejša tekma sezone lige EBEL. V Linzu namreč Železarji začenjajo s četrtfinalom, morebitna zmaga pa bi bila vredna zlata.

"V Linz zagotovo potujemo z optimizmom, saj smo prav na njihovem ledu skozi sezono prikazali nekaj dobrih tekem. Potrebno bo zdržati prvih deset minut, ko bodo domači v naletu, nato pa, verjamem, da bomo tudi mi prišli do zrelih priložnosti," pravi jeseniški kapetan Dejan Varl in čeprav "rdeči" v zadnjih krogih lige EBEL niso ravno blesteli optimistično dodaja: "Verjamem, da se lahko uvrstimo v polfinale, zagotovo pa bo zelo težko."

Bo končno stekla igra z igralcem več?

V desetih tekmah drugega dela avstrijskega prvenstva so Jeseničani dosegli zgolj dve zmagi proti beljaškemu VSV-ju, z njihovimi četrtfinalnimi tekmeci pa dvakrat tesno izgubili. Forma čete Kima Collinsa pa nikakor ni vzbujala pretiranega optimizma. "V zadnjih tekmah smo res delali preveč neumnih napak in dobivali preveč golov, zato smo se na zadnjih treningih posvečali odpravljanju pomanjkljivosti," priznava steber obrambe Varl: "Upam tudi, da nam bo končno stekla igra z igralcem več, s katero imamo sicer težave skozi celo sezono."

Čeprav je trenerju Collinsu zaradi reprezentančnega premora na treningih ostalo le devet igralcev – na turnirju v Belorusiji so poleg Varla sodelovali še Glavič, Kristan, Dervarič, Kovačevič, Krajnc, Rebolj in Robar –, pa nič ne kaže, da bi to lahko na priprave vplivalo negativno. Prej nasprotno, je prepričan Varl: "Reprezentančna akcija v Belorusiji nam je zelo koristila, saj smo si v drugačnem okolju, z drugačnim sistemom dela in treningov dodobra spočili glave. To se je poznalo tudi na zadnjih klubskih treningih, na katerih ni manjkalo tiste prave zavzetosti."

Matthiasson je nenadomestljiv

35-letni kapetan je v letošnji sezoni avstrijskega prvenstva dosegel dva gola in šest asistenc, "pohvali" pa se lahko tudi z 62 minutami izključitev. Njegova ekipa, ki je sredi sezone z dvanajstimi zaporednimi zmagami izenačila rekord Dunaja, pa je bila v drugem delu tekmovanja zgolj bleda senca tistega moštva. Škripalo je tako v napadu, kot v obrambi, za nameček pa se je poškodoval še njihov dotlej najzanesljivejši strelec.

"Sigurno se bo poznala odsotnost Matthiassona, za katerega še ne vemo, kdaj se bo vrnil," se je švedskega hokejista, ki je na 35 tekmah dosegel 17 golov in 15 asistenc spomnil Varl, a brž potrdil, da Markus ni dokončno izgubljen: "Mogoče nam bo lahko pomagal že v končnici državnega prvenstva."

Drugi tujci bodo napornemu tempu zanesljivo kos, svoje sposobnosti pa bosta lahko pokazala tudi zadnja prišleka Henrik Malmstöm in Jarrod Skalde, ki sta po besedah trenerja Collinsa na treningih sila prizadevna.

Bo Polončič končno prekinil strelski post?

"Štartamo z izidom 0:0, nobena od ekip nima prednosti. Končnica je zgodba zase, zato v Linz nikakor ne potujemo z izobešeno belo zastavo. Tudi reprezentančni premor nam je zelo koristil," pa Varlu pritrjuje napadalec Gregor Polončič, ki je v letošnji sezoni tekmecem zabil šest golov, ob tem pa še 15 asistiral, mreže nasprotnih vratarjev pa ni zatresel že od 11. kroga rednega dela prvenstva, zato njegovi navijači bržkone upajo, da bo post prekinil prav proti Linzu.

Z ekipo iz Zgornje Avstrije imajo Gorenjci petdeset odstotni izkupiček. Pomerili so se šestkrat, vsaka ekipa pa si je priigrala tri zmage, od tega so bili Linčani dvakrat srečnejši šele po kazenskih strelih. Kljub vsemu nevarnih orožij "Črnim krilom" ne manjka. "Najnevarnejša sta zagotovo Shearer in Purdie, a Linz ima zelo podobno ekipo kot mi," opozarja "Polonca": "Ima tri zelo izenačene in nevarne petorke, igra pa tudi s četrto. Posebej smo se pripravljali na njihov 'power play', zato pričakujem dobre tekme."

Prav omenjena Kanadčana, Brad Purdie in Robert Shearer, krojita vrh lestvice strelcev lige EBEL, saj prvi s 16-imi goli in 37-imi podajami po točkah zaostaja le za vodilnim Aaronom Foxom, medtem ko je drugi na 46 tekmah zabil 20 golov ter zbral še 27 podaj, kar ga uvršča na 5. mesto najučinkovitejših napadalcev lige. Med tistimi, na katere bo morala biti jeseniška obramba še posebej pozorna, velja omeniti še Američana Patricka Leahyja (20 golov in 25 podaj), njihov najboljši domači napadalec pa je Gregor Baumgartner (18 golov, 19 podaj). V vratih Linza kraljuje Jürgen Penker, ki je z 91,95-odstotno učinkovitostjo četrti vratar lige.


Ne spreglejte