Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 1. 2008,
22.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 4. 1. 2008, 22.03

8 let

Olimpiji zmaga in osmo mesto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V zadnjem krogu prvega dela hokejske lige EBEL je ZM Olimpija gostovala v Innsbrucku. Z zmago po kazenskih strelih je zasedla osmo mesto, ki ji v nadaljevanju prinaša točko naskoka.

Navijači so pred tekmo toplo pozdravili Todda Elika, ki je zadnji dve sezoni uspešno nastopal za moštvo Innsbrucka. "Zmaji" so nastopili v podobni postavi kot na Madžarskem, saj je zaradi poškodbe znova manjkal Brian Felsner, v ekipo pa se je vrnil Matej Hočevar.

Elik požel aplavz ob zadetku

Vratar Olimpije je imel kar nekaj dela že na samem začetku, saj je bil Brendan Yarema izključen po vsega 25 sekundah igre, nato pa še v 4. minuti Kevin Mitchell. V slednji je imel ob igralcu manj solo prodor Egon Murič, od katerega je bil vratar Seamus Kotyk uspešnejši. V sedmi minuti so imeli tudi "zeleno-beli" prvič igralca več na ledu. To so tudi izkoristili, ko je Elik izza vrat zadrsal pred gol in zadel ter požel aplavz domačih navijačev.

Domači so do izenačenja prišli po izdelani akciji le minuto in dvajset sekunda zatem, izenačil pa je debitant Luke Sellars. Olimpija je nevarno zapretila v 11. in 14. minuti, najprej je poizkusil Aleš Mušič, v drugo pa Nik Zupančič. Tri minute pred iztekom tretjine, je Westlund obranil nevaren strel iz prve Tomaža Razingarja, na drugi strani pa so le minuto zatem izvrstno akcijo uprizorili "zmaji", ko je Mitchell podal na modro črto Yaremi, slednji pa je nato napravil dva koraka, podal v sredino Raffaelu Intranuovu, ki se je sam znašel pred nasprotnimi vrati, mreža pa se ni zatresla. V zadnji minuti so igralci Innsbrucka prišli do vodstva, ko je Greg Kužnik izgubil plošček v obrambni tretjini, Pierre Dagenais, ki je prejel podajo Jeana-Phillipa Pareja, pa ga je iz metra pred vrati poslal v zgornji kot.

Yarema zadel ob igralcu manj

V drugi tretjini je imela Olimpija svoj tretji "power-play" na tekmi, ki ga je Tomaž Vnuk spremenil zadetek, s strelom med noge dober meter čez modro črto je ugnal nasprotnega vratarja. V 28. minuti je Dejan Kontrec lepo zaposlil Zupančiča, ki ni uspel premagati Kotyka. Minuto zatem so nevarno poizkusili tudi domači, ko je streljal Johan Sjödell-Wiklander. V 32. in 33. minuti sta ob igralcu več sta pri gostih do strela prišla Murič in Yarema, rezultat je ostal 2:2. Štiri minute zatem je ob igralcu manj pri Olimpiji Yarema ukradel v nevtralni tretjini plošček in nato v nasprotni prišel do strela ter povedel svoje moštvo v vodstvo s 3:2.

Vendar pa je bilo le 29 sekund kasneje znova izenačeno, ko je Sjödell-Wiklander streljal prek levega ramena Westlunda in zatresel mrežo ob igralcu več. Prednost igralci so imeli domači tudi v zadnji minuti in povedli s 4:3. Po strelu Sellarsa je odbiti plošček v mrežo pospravil Dagenais.

Petriläinen prinesel osmo mesto

V zadnji tretjini so imeli naprej priložnost domači prek Pareja, nato pa dve gostje (Vnuk in Mušič). V 46. minuti je Razingar prodrl po desni strani, podal na sredino do Mäkinena, ki je zgrešil plošček, vendar pa je do slednjega prišel Craig Darby, ki je dosegel peti gol za Innsbruck. V 51. minuti je Elik znova pokazala svoje mojstrstvo. Slednji je ob igralcu več za nasprotnimi vrati prejel plošček, malo počakal, nato pa zadrsal pred gol in po tleh ugnal Kotyka.

Pet minut pred koncem je Elik krenil v napadalno tretjino, podal do Jeremiaha McCarthyja, ta je ustrelil, nato je poizkusil še 41-letni napadalec, a je plošček zletel mimo gola. V isti minuti je z nevarnim strelom iz modre črte poizkusil tudi Kevin Mitchell. Oseminštirideset sekund pred iztekom tekme je bil pri domačih izključen igralec, Olimpija pa je poizkusila brez vratarja. Po metu ploščka je slednji prišel do Pasija Petriläinena, ki je strelom po zraku izenačil in s tem Olimpiji priigral osmo mesto ter točko v nadaljevanju.

V podaljšku, v katerem je bila boljša Olimpija, ni padel noben zadetek, srečanje so tako odločali kazenski streli, kjer sta za "zmaje" zadela Yarema in Intranuovo, medtem ko pri gostih le Heimo Lindner. "Zeleno-beli" so tokrat odlično igrali ob igralcu več, saj so zadeli kar štirikrat in zasluženo prišli do zmage in končnega osmega mesta po prvem delu.

Ne spreglejte